Ställ åt sidan sålänge och tillsätt senare i grytan tillsammans med grädde, messmör och lingonsylt. Har du inte tillgång till det fungerar det lika bra med viltskav du hittar i frysdisken
Inspirerad av makens jaktlycka under dagen idag, en älgkalv och en hjort, bestämde jag mig för att göra älgskavsgryta med potatismos och lingonsylt till middag
400 gr Älg eller Viltskav1/2 huvud Vitkål2 Rödlök3 dl Lingonsylt1 tsk Sambal OelekPersiljaGaram Masala2 kg potatisSmörMjölkKoka potatis och gör potatismos. Tag lingonsylten och blanda det med 1-2 tsk Sambal Oelek, hackad persilja och 1/2-1 msk Garam Masala, Smaka av med lite salt eller mer Garam Masala. 3 dl Lingonsylt
Jag avnjöt grytan med kokt potatis, kokt morot, tomat och lingonsylt. 1 paket viltskav (240 gram)1 gul lök1 morot1 dl vatten1 ½ dl grädde1 köttbuljongtärning2 msk messmör1 msk tomatpuré2 msk lingonsylt1 stor vitlöksklyfta, pressadmjöl till redningsalt & pepparSå här gjorde jag. 1 paket viltskav
Servera gärna tillsammans med kokt potatis, kokt broccoli och en stor klick lingonsylt. Barnsligt god middag får man på bordet inom loppet av bara en stund om man använder viltskav som huvudingrediens