Lingonsylt, som gärna får vara lite syrlig enligt min smak, går utmärkt att koka utan socker. Hemmagjord sylt är för mig ett självklart val då vi alltid har haft det hemma, de där köpta varianterna som smakar konstgjort är inget för mig
Jag har faktiskt aldrig kokat lingonsylt förut. Vilket beror på att jag helt enkelt inte gillar att gå i skogen och plocka bär och därför aldrig haft några lingon att koka sylt på
Nu när färska lingon är så billigt i affären är det bara att passa på att göra egen sylt. Ös upp den varma sylten i rena varma glasburkar och sätt genast på locket
Det ska bli så starkt att sylten gör skäl för namnet Vuxenlingon. Låt sylten svalna och packa den i mindre lådor för infrysning sylten klarar sig inte över +6°C, utan jäser
Nu ska ni få ta del av mitt, eller snarare min mammas recept på världens godaste lingonsylt. I somras hann vi plocka många liter som vi frös in så härom veckan tog jag fram några påsar och kokade lite sylt
Köp hem lite grann och koka egen lingonsylt, om du bara visste så gott det är. Det går bra att smaksätta sylten om man vill med exempelvis lite kanel, vanilj eller kanske krydda till det med en färsk ört
Häll på syltsocker. Detta görs för att få en längre hållbarhet på sylten. Vi har alldeles för mycket mat i dem och jag tog upp 2 liter lingon från i höstas och kokade lingonsylt. 1 kg syltsocker. 1 kg syltsocker
Som jag idag kokade lingonsylt av. Förvara gärna sylten svalt och njut. Lyx med egenkokad lingonsylt. Häll sedan upp lingonsylten i rengjorda burkar och sätt genast på locket