½ dl lingonsylt. ½ dl lingonsylt. 1 dl russin. 1 dl russin. Jag älskar verkligen den här typen av filmjölksbröd, med nötter, fröer, torkad frukt med mera
Till grytan serverade jag ris, hemgjord lingonsylt och grönsaker. Fläskkarré, sötmandel och russin som fått koka länge vilket lockar fram en extra dimension till de redan goda smakerna
Dessa härligt mjuka och saftiga limpor med bland annat lingonsylt i brukar jag baka ganska ofta. Eftersom jag har en hel del röda vinbärssyltburkar i matkällaren så brukar jag byta ut lingonsylten i receptet mot samma mängd hemkokt röda vinbärssylt istället (vilket ger funkar precis lika bra)
Ta i russinen mot slutet om du tycker om det i ditt vörtbröd. 11 dl russin (kan uteslutas). 11 dl lingonsylt el. frysta lingon (kan uteslutas)Väg upp alla ingredienser utom russin i en bunke men ta inte i allt vetemjöl på en gång, börja med 3 dl