Häromkvällen lagade jag i alla fall renskav med kantareller och hemmagjord lingonsylt. Lingonsylt. Och som den coupon-wife jag på sistone blivit som nästintill knarkar Ica-appens butikserbjudanden hittade jag förra veckan både renskav, kantareller och lingon på extrapris (kan väl knappast vara en slump att samtliga rabatterades samma vecka va
Servera med pressad potatis, lingonsylt och sallad. Bryn renskav i smör 2-3 min och blanda ner purjolök mot slutet. 500 g renskav eller viltskav. 2 msk lingonsylt
Servera med kokt blomkål och ogenerade mängder lingonsylt. Egentligen assosierar jag renskav med höst. 400 gram renskav2 1/2 dl grädde1 dl hackade trattkantareller (jag använde torkade, blötlagda)1/2 dl hackad gräslökMycket svartpepparsaltSmör till stekningStek köttet på hög värme. 400 gram renskav
Servera med pressad kokt potatis eller luftigt ris, lite hemmagjord lingonsylt och cornichoner. Renskav är bland det bästa jag vet när det gäller lite lyxigare vardagsmat
Ställ åt sidan sålänge och tillsätt senare i grytan tillsammans med grädde, messmör och lingonsylt. Muurikka – maten & kärleken… Norrlandskebab med nybakat, mjukt tunnbröd och renskav
När du väl grävt ner skeden under lingonen så finns där en prima renskavspasta i tallriken också. Renskav är ju himla smidigt att ha hemma eftersom det går att steka direkt från frysen
Rör ner vinäger och lingonsylt. Blanda ner renskavsfräset i rotsakerna. Lingonsylt passar bra till. 4 portioner4-5 potatisar1 palsternacka1 morot1 gul lök2 vitlöksklyftor1 1/2 dl vatten1 paket renskav (240 g)1 rött äpple1 msk äppelcidervinäger1 msk lingonsylt1 msk riven pepparrotSmör till stekningSalt, pepparSkala och tärna potatis, palsternacka och morot. Bryn renskav i stekpannan med 1 msk smör
Lingonsyltsås. Renskavspytt med chilli och lingonsås. Rör ihop creme fraiche med lingonsylt. Stek den tinade renskaven i olja i en stekpanna tills det fått fin färg
Strö över persilja och servera med potatis och lingonsylt. Fräs renskavet, lite i taget. Ca 4 port400 g fryst renskav1 liter färska, frysta eller konserverade kantareller2 gula hackade lökar8-10 enbärSalt och vitpeppar2 msk vetemjöl3 dl vatten1 buljongtärning1,5 dl vispgräddeHackad persiljaFräs svampen och ta upp den så länge. 400 g fryst renskav
Det blev en fantastisk renskavsgryta och till detta kamutvete, rivna morötter och lingonsylt. Renskavsgrytan bestod av hackad lök, pressad vitlök, ett paket renskav, massor av trattkantareller, matlagningsgrädde, soja, senap, salt och peppar