Lingonsylt rågsikt recept

Saftiga limpor med lingonsylt

Saftiga limpor med lingonsylt

Arbeta in rågsikt tills du får en smidig, klibbfri deg. Originalreceptet på degen till dessa mjuka och saftiga limpor med lingonsylt kommer från boken 'Brödglädje' av Anna Braw (red)
Ugnspannkaka med grönsaker, bacon och lingonsylt

Ugnspannkaka med grönsaker, bacon och lingonsylt

Lingonsylt. 2 dl rågsikt. 2 dl rågsikt. Tänker du som jag att du vill äta mer hälsosamt men tycker det är svårt att leva upp till kostrådet att äta minst tre frukter och två rejäla nävar grönsaker om dagen, då är ett tips att t ex blanda ner grönsakerna i en ugnspannkaka
Lingonbaguetter med rågsikt

Lingonbaguetter med rågsikt

Tillsätt lingonsylten mot slutet. 16 dl rågsiktsmjöl. 2 dl lingonsylt. Ugn 250°. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervärme, 37°
Snabbakad rågflingelimpa med lingonsylt och fikon

Snabbakad rågflingelimpa med lingonsylt och fikon

Tillsätt fil, sirap och lingonsylt. 5 dl rågsikt. 1 dl lingonsylt. 5 dl rågsikt. 1 dl lingonsylt. Den här snabbakade limpan bakade jag häromdagen för att göra över med fikonen som vi hade kvar sedan jul
Saftigt bröd bakat i bakmaskinen

Saftigt bröd bakat i bakmaskinen

1 dl lingonsylt. 5 dl eko rågsikt. 1 dl lingonsylt. Saftig limpa. 3 dl vatten. 1 msk rapsolja eko. 1 msk mörk sirap
Lingonbröd, bakmaskin

Lingonbröd, bakmaskin

4 dl rågsikt. 1 dl lingonsylt. Häll först i de blöta ingredienserna i degblandaren och sedan de torra. Kör i gång på maskinens standardprogram eller programt för ljustbröd
Lingonbröd för bakmaskin

Lingonbröd för bakmaskin

Tillsätt de båda mjölsorterna, saltet och lingonsylten. 5 dl rågsikt. 2 dl + 2 msk lingonsylt. Häll ner jästen så att den hamnar längs bakskålens kant
Lingonbröd

Lingonbröd

Tillsätt filmjölk, sirap och lingonsylt. 7 dl rågsikt. 1½ dl lingonsylt. Blanda alla torra ingredienser i en skål som är 4 liter
Snabbakade havrelimpor

Snabbakade havrelimpor

Tillsätt fil, sirap och lingonsylt. 5 dl rågsikt. ½ - 1 dl lingonsylt. 5 dl rågsikt. ½ - 1 dl lingonsylt. Jag var lite sugen på att baka men hade inte lust att göra något allt för avancerat i värmen, så det fick bli den här smidiga limpan
Ciabatta på mitt sätt

Ciabatta på mitt sätt

lingonsylt. rågsikt. Rör ihop ingredienserna till en lös deg. Strö över mjöl, sätt över plastfolie och låt jäsa ca 2 timmar
Vänskapsbröd

Vänskapsbröd

Blanda torrjästen med rågsikten och rör ner detta i bunken. 2 dl lingonsylt. 5 dl rågsikt. 2 dl lingonsylt. 5 dl rågsikt

Filmjölkslimpa

Sedan häller du på fil, olivolja, honung och lingonsylt. 2 dl rågsikt. 1 dl lättsockrad lingonsylt. 2 dl rågsikt. 1 dl lättsockrad lingonsylt
Nyttigt saftigt lingonbröd

Nyttigt saftigt lingonbröd

Blanda sedan ner sirap och lingonsylt. 6 dl rågsikt. 1 dl dinkelmjöl (alt mer rågsikt). 1 dl grahamsmjöl (alt mer rågsikt). 1 dl lingonsylt
Hembakat vörtbröd

Hembakat vörtbröd

110 dl rågsikt. 11 dl lingonsylt el. 50g jäst. 11 flaska porter, 33 cl. 11 flaska julmust, 33 cl. 1100g smör. 11/2 msk mald ingefära
Nyttigt saftigt lingonbröd

Nyttigt saftigt lingonbröd

Blanda sedan ner sirap och lingonsylt. 6 dl rågsikt. 11 dl dinkelmjöl (alt mer rågsikt). 11 dl grahamsmjöl (alt mer rågsikt). 11 dl lingonsylt. 16 dl rågsikt 1 dl dinkelmjöl (alt mer rågsikt) 1 dl grahamsmjöl (alt mer rågsikt) 1 dl havregryn 1 tsk salt 1 tsk bikarbonat 1 dl lingonsylt ½ dl mörk sirap ½ dl solrosfrön ½ dl linfrön 50 gram smör 4-5 dl vattenSätt ugnen på 175 grader
Bröd från lunchrestaurangen i Solna

Bröd från lunchrestaurangen i Solna

Rör i lingonsylt, sirap och yoghurt. 8 dl rågsikt. 1 dl lingonsylt. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop alla torra ingredienser