Forma till bollar och stek i smör och olivolja. Har man inte tillgång till min svärmors lingonsylt kan det gå bra med någon annans svärmors lingonsylt också
Rödkål, precis som all annan kål egentligen, tycker jag ska masseras i olivolja innan den blandas med resterande ingredienser (om den ska ätas rå), då blir den extra god och smakfull - och lättare att tugga
Efter 1h, tillsätt lingonsylten och colloriten. 1 tsk olivolja. 1 dl lingonsylt. Den här grytan kräver en hel del ingredienser, men resultatet blir enastående med unik smak
lingonsylt och också sherry eller portvinet. Häll på olivoljan och sen så saltar du och pepprar lite. 2 selleristjälkar2 morötter2 gula lökar5 lagerblad färska/torkade5 färska salviblad4 kvistar färsk rosmarin2 stjärnanis2 paket bacon (jag tog bara ett)8-12 kycklingvingar2 msk olivolja4 tsk vetemjöl4 msk sherry eller portvin2 tsk tranbärssås alt. lingonsylt2 l vattenSalt och pepparDå kör vi
Lös jästen och tillsätt havssalt, olivolja och vetemjöl. Pensla med olivolja före och under bakning. * 1,5 dl lingonsylt eller rårörda lingon (du får ev ta lite mer mjöl i smeten). 2½ msk olivolja