Tillsätt lite av mjölmixen i taget, under tiden som assistenten går. Häll ner filmjölken tillsammans med lingonsylt, fiberhusk, brödkryddor och havregryn i en hushållsassistent
Brödet innehåller mycket fibrer och får saftighet och fin färg från lingonsylt och nyponskalmjöl. Havremjölmixen går bra att byta ut mot vanlig glutenfri mjölmix
Blanda sist i brödkryddor och lingonsylt. Häll filmjölk och sirap i en bunke och vispa sedan ner all mjölmix blandat med bakpulver, bikarbonat och salt med hjälp av en elvisp med krokar
Tillsätt där efter jäst, sirap och mjölmixen. 1 dl lingonsylt. 1 dl Mjölmix. 12-14 dl Mjölmix. Koka upp vatten och slå det över krosset och låt det svalna till jästemperatur
Strö över lingonen eller lingonsylten jämnt över kakan. Rör ner bakpulver och mjölmix. Ta lite mjölmix på händerna och rulla ut delarna till längder på plåt med bakplåtspapper
Mjuk och mustig fiberrik limpa med havre och lingonsylt. Tillsätt resten av vattnet, creme fraiche, olja, sirap, lingonsylt, fibrex, fiberhusk och havregryn