Skala och kärna ur päronen underifrån med en äppelpipa eller klassisk potatisskalare. Koka lingon med socker och vatten i 15 min eller koka upp lingonsylt och vatten. Ställ svalt till nästa dag och servera med lättvispad grädde 7 st päron
Igår bakade jag kakor att ta med till stallfikat. päron&ingefära – skiva ett päron och gör ett ingefärsströssel (byt ut kanel mot lika mycket malen ingefära) och strö över
Han äter ofta en Keso-frutti med bär eller hemkokt lingonsylt sötad med äpple till kvällsmat. Får som alla bloggare mängder med erbjudanden att testa olika produkter men det är mycket sällan jag nappar
Havregrynsgröt medlingonsylt och mjölk. Chokladkaka medpäron. Trodde jag hade svar på dessa frågor när jag tackade ja till en intervju i den tyska tidningen Jag blev så glad att jag fick frågan att jag inte tog med i beräkning hur svårt det är att definiera den traditionella svenska frukosten
Sen saltade jag och hade i lingonsylt efter att jag tagit en portion till Elsa. Till efterrätt brukar Elsa alltid få en fruktklämmis och klämmisen ovan är hennes favorit – medpäron, banan och kiwi