Den här honungen har en fyllig smak som påminner om den man hittar i gammaldags honungskarameller. Delar av burken hamnade i små muffinsliknande honungskakor med lingonsylt
Det som gjorde just denna kakan så himla saftig var just för att jag hade i lingonsylt (som var gjord på lingon som jag plockade för några månader sedan dessutom)
Servera med nykokt potatis och lingonsylt. 2 krm mald vitpeppar. Skär ut stocken på vitkålshuvudet. Koka upp rikligt med vatten, tillsätt salt och lägg i kålen med rotänden uppåt
2 tsk malda nejlikor. 2 tsk mald ingefära. 2 msk lingonsylt (valfritt). Mjuk pepparkaka har så länge jag kan minnas varit en av mina mjuka favoritkakor
Mald kryddpeppar. Servera med potatis och lingonsylt 1 vitkålshuvud ca 1 kg. Sätt ugnen på 180 grader. Skär bort roten på vitkålen skär ner huvudet i små tärningar
Glasyren gjort av bit choklad och lingonsylt var pricken över i och fick dessutom en fin lila färg. 1 msk mald kardemumma. 1 tsk malda kryddnejlikor. Smält 50-100 gram vit choklad och rör ner 0,5 dl rårörda lingon eller lingonsylt. 1 msk mald kardemumma. 1 tsk malda kryddnejlikor