Sylten passar till plättar och pannkakor, men kan också ersätta lingonsylt till potatisbullar, köttbullar eller andra rätter där du brukar ha lingonsylt
Knaperstekt bacon med rotfruktsrårakor och lingonsylt var riktigt smarrigt. En favoriträtt är pankopanerad minutkycklingfilé som serverades med en bulgursallad med granatäpple och lime första gången
Servera med mos och lingonsylt. Blanda ner resten av kryddorna, chilisås och limesaft. i cirka 20 minuter Fyllda pumpaliknander paprikor 9 st orange paprikor 2 st gula lökar, hackade 2 st vitlöksklyftor, hackade2 msk olivolja 1 dl persilja, hackad1 dl färsk koriander hackad2 tsk spiskummin 1/2 tsk cayennepeppar2 msk chilisås av ketchuptypsaften från en pressad lime 6 dl grönsaksbuljong 3 dl couscous Skär av toppen på paprikan som ett lock. Nötbollar med potatismos och lingonsylt200 g hasselnötter100 g prästost3 dl sojamjöl4 ägg1,5 tsk salt1,5 liter vatten4 grönsaksbuljongtärningarFinhacka hasselnötterna i en matberedare
Lingonkrämen görs av philadelphiaost och lingonsylt och passar alldels utmärkt till pepparkakor. Key Lime paj, grädde och blåbärTill efterrätt åt vi Key Lime paj, grädde, hjortron och blåbär
Men de kan gå som vanliga biffar, gott med lingonsylt till. Köpte 1 kålrot, skalade, skar i mindre bitar och mixade till ett mos, hällde i 1 dl linfrö som legat i blöt 3 timmar + vattnet, lite olivolja, rätt mycket salt, agave nectar, peppar, lime, lite curry, spiskummin, timjan
Laxsallad200g röktlaxLimejuice från 1 lime1 rödlök1 dl dill, finhackad1 msk nyriven pepparrotSkär laxen i små kuber och låt sedan laxen ligga och marinera i limejuicen i minst 30 min eller fram till servering. Mjuk pepparkaka med chokladglasyr6 dl vetemjöl5 dl socker2 tsk nejlikor2,5 msk kanel1 tsk bikarbonat2 ägg3 msk lingonsylt3 dl filjmjölk75 g smör Choklad glasyr150g mörk choklad1 dl gräddeBlanda alla torra ingredienser för sig. Limejuice från 1 lime. 3 msk lingonsylt
Receptet på lingonmousse hittade jag på nätet (tror att det var Tasteline) men jag tyckte att det smakade för lite så jag lade till lite lingonsylt och för att få upp syran (till den söta pepparkaksbottnen) smakade jag av med lime
Servera gärna tillsammans med potatismos och en klick lingonsylt. Det blev en riktigt god Gruyere och sen en Brie med smak av lime och piripiri - den sistnämnda har jag inte smakat innan, så det ska bli spännande