Servera gärna med lingonsylt. Blanda nötfärs,ägg,ströbröd,kummin i en skål. Mald kummin. Skala potatisen,och dela på dem så att koktiden inte blir så lång
vanliga brödkryddor, kummin, fänkål, pomerans, örternågon smaksättare om man vill ha det t. lingonsylt, russin, äpplemos, torkade fikon1-2 dl lite grövre mjöl, t
Tillsätt lingonsylten/rårörda lingon. Jag tror det ligger lite i att brödet innehåller kummin för det är där i rostningen som de nötiga och mer skarpa tonerna av kummin träder fram
Höganäskrus för inlagd saltgurka, vita porslinskrukor med blå blomdekor för lingonsylt. pors, isop, kummin, malört, salvia (ansågs befrämja matlust), anis (ingick i "bröstmediciner" - fortfarande en ingrediens i "Kungen av Danmarks bröstkarameller"
Sist blev det en väldigt traditionell svensk rätt besående av strömming, potatismos och lingonsylt. Jag älskar brödkryddor - fänkål, anis och kummin gör alla bröd lite godare
lingonsylt. Skala och grovriv morötterna och kålroten och blanda ner i smeten till-sammans med kummin. Servera med stekt fläsk och lingonsylt 50 g smör. 5 tsk kumminfrö