I dag åt vi julköttbullarna med potatismos och gräddsås samt ättiksgurka och lingonsylt. Julköttbullar brukar jag kalla de köttbullar vi tillagar som innehåller kryddpeppar
Gott att servera med kokt eller råstekt potatis, en råkostsallad och ev lingonsylt. Kryddpeppar och litet malda nejlikor är gott att smaksätta köttfärs med
Servera med potatis och lingonsylt. malen kryddpeppar. 1 gul lök400g blandfärs eller nötfärs1 dl gräddeett kålhuvud2-3 msk sirap1 msk sojamalen kryddpeppar1 msk kalvfondsmör till stekningVärm ugnen till 200 grader. Tillsätt grädde och soja,fond,kryddpeppar och 1 msk sirap
Servera köttbullarna med potatispurén, gräddsås, lingonsylt och pressgurka. Köttbullar. Blötlägg ströbrödet i mjölken och grädden och låt dra i 10 minuter,
Servera med lingonsylt, en god gräddsås, pressgurka och kanske lite potatis. Tillsätt resten av fonden, potatismjöl, krossad kryddpeppar och ⅔ av vitkålen
kryddpeppar. Avnjut med äkta lingonsylt 800g nötfärs. Skär vitkålen i bitar, utom rotstocken. Lägg vitkålen i en ugnsform, häll över sirap och buljongtärningarna upplösta i lite vatten
Servera med lingonsylt och smör. I kroppkakan är det finskuret fläsk, kryddad med lök och kryddpeppar. Visst var det palt vi åt som norrlandsmiddag häromdan