Kåldolmar med lingonsylt är liksom paradexemplet. Bryt av sötman med citron-crème fraiche och du har en modern vintermiddag med rötterna i den klassiska husmanskosten
Smaksätt med kalvfond, kinesisk soya, timjan, svartpeppar och några matskedar lingonsylt. Servera biffar och sås med klassiskt potatismos, sallad och lingonsylt
Vill ni inte använda honung så går det bra med fibersirap eller sockerfri lingonsylt men lite sötma behövs för att runda av smaken av dijon- och dragon
Häll grädde, buljong, lingonsylt och soja i stekpannan. 2,5 dl grädde, eller grädde och creme fraiche. 1 dl lingonsylt (jag använda rårörd sylt, som inte var så söt). 2,5 dl grädde, eller grädde och creme fraiche. 1 dl lingonsylt (jag använda rårörd sylt, som inte var så söt)
Kåldolmar, kokt potatis, gräddsås och svärmors hemkokade lingonsylt = LYCKA. 1 dl créme fraiche. Min kollega undrade lite över hashtaggen jag valde till inlägget på insta, nämligen #kålmask
Runda av med crème fraiche och lite av lingonsylten. crème fraiche. Mortla enbär och timjan. Blanda vispgrädde, fond, fransk senap, enbär, timjan, peppar och en nypa salt
Salta och peppra efter smak och servera med lingonsylt. Sedan blanda köttfärs och kål och fräs på allt i en stor gryta i smör, gärna i en gjutjärnagryta och dutta ner kinesisk soya och en burk crème fraiche
Blanda ner creme fraiche och lingonsylt. lingonsylt. Vispa grädde och rör samman lite slarvigt med lingonsylt, låt dina egna smaklökar styra hur mkt lingonsylt du blandar ner i grädden