Lingonsky recept

Renstek med örtmos & lingonsky

Renstek med örtmos & lingonsky

Lingonsky. Lingonskyn görs såhär. Lingonsky. Här kommer en smarrig rätt som jag lagade för några månader sedan
Penne med älgskav och lingonsky

Penne med älgskav och lingonsky

Fräs purjo och svamp 2 minuter i smör och olja i en liten panna. Lägg i skavet, bäst om det är halvtinat, fräs och rör om till flagorna skiljs åt
Kryddfärsbiffar med lingonsky

Kryddfärsbiffar med lingonsky

Servera biffarna med lingonsky och vitkål. Lingonsky. Skala och finhacka löken. Kärna ur och tärna äpplena
Familjen

Familjen

Jag åt älgen som kom i sällskap av en kåldolme, plockad och lättsyrad brysselkål, potatiskräm och lingonsky
Renstek med lingonsky och gratinerat mandelpotatismos.

Renstek med lingonsky och gratinerat mandelpotatismos.

Lingonsky. Lingonsky. Lördag 10 januari 2015. Här är er biljett för att få följa med på en kulinarisk resa till nordligare breddgrader där stormen Egon (som nu är riktigt upprörd utanför våra fönster) inte kan slå klorna i oss

Grillad kycklinglever med fyllda pastarör och lingonsky

Börja därefter med lingonskyn. Mixa lingonskyn och sila. Blanda samtliga ingredienser till marinaden. (olivolja, rödvinsvinäger, 2 dl rödvin, vitlökspasta, soja, soja, chilipulver, salt, vitpeppar, tabasco, mejram, timjan) Tillsätt mer av kryddorna om det behövs
Gröna linser med smak av timjan

Gröna linser med smak av timjan

Servera gärna med en krämig svampsås eller en lingonsky.  . Hallå på er kära läsare. Idag har det inte varit fullt så mycket som igår,

Renstek med örtmos och lingonsky

Värm ugnen. Bryn steken runt om i fettet i en stekpanna, salta, peppra ochströ över timjan eller stick in några timjan kvistar under nätet

Penne med älgskav och lingonsky

1. Fräs purjo och svamp 2 minuter i smör och olja i en liten panna. 2. Lägg i skavet, bäst om det är halvtinat, fräs och rör om tills flagorna skiljs åt

Rådjursfilé med lingonsky

Putsa ytterfilén ren från senor och ojämnheter. Renskrapa senorna, men spara dem till såsen. Mixa det bortskurna köttet till färs utan salt och kryddor