2 kycklingklubbor 2 små morötter 1 gul lök 3 vitlöksklyftor 2 selleristjälkar några klickar smör soja peppar buljong vatten ½ dl frusna lingonUgnsvärme
Lingonsky. Lingonsky. Lördag 10 januari 2015. Här är er biljett för att få följa med på en kulinarisk resa till nordligare breddgrader där stormen Egon (som nu är riktigt upprörd utanför våra fönster) inte kan slå klorna i oss
Börja därefter med lingonskyn. Mixa lingonskyn och sila. Blanda samtliga ingredienser till marinaden. (olivolja, rödvinsvinäger, 2 dl rödvin, vitlökspasta, soja, soja, chilipulver, salt, vitpeppar, tabasco, mejram, timjan) Tillsätt mer av kryddorna om det behövs
1. Fräs purjo och svamp 2 minuter i smör och olja i en liten panna. 2. Lägg i skavet, bäst om det är halvtinat, fräs och rör om tills flagorna skiljs åt
Putsa ytterfilén ren från senor och ojämnheter. Renskrapa senorna, men spara dem till såsen. Mixa det bortskurna köttet till färs utan salt och kryddor