Lingonlimpa med rågmjöl recept

Lingonlimpa med filmjölk

Lingonlimpa med filmjölk

Här kommer receptet på den goda Lingonlimpan som Agneta hade gjort till dopet. (Dock var hennes gjord på finsk surmjölk, nästa gång ska jag pensla brödet med lite sirapsvatten med
Lingonlimpa med gräddfil

Lingonlimpa med gräddfil

2 dl grovt rågmjöl. Smörj en avlång bakform 1,5 liter (för 1 limpa) med matfett. 2 dl grovt rågmjöl. Lingonlimpamed gräddfil
Lingonlimpa i långpanna

Lingonlimpa i långpanna

Men vill ni ha ett sött bröd så prova med mer sirap. Känn med en sticka så att brödet är klart. 1,2 kg rågmjöl. 1,2 kg rågmjöl
Snabb lingonlimpa

Snabb lingonlimpa

Rör om så sirapen blandar sig ordentligt med filet och sylten. Häll över det i bunken med de torra och blanda väl allt till en kladdig deg
Snabb lingonlimpa!

Snabb lingonlimpa!

En toppenbra förskola med en avdelning för mindre barn och än för de större. På storsidan bakar barnen ibland, och en dag till mellis hade de gjort ett snabbröd med lingonsylt
Lingonlimpa

Lingonlimpa

Grovt rågmjöl. rörtills jästen lösts upp • Tillsätt rågmjöl och grahamsmjöl ocharbeta ihop till en deg • Låt stå övertäckt med plastfolie ochjäsa i 12 timmar. Smula jästen i en bunke • Smält smöret, tillsätt vattenoch värm till 37° • Rör ut jästen med degspadet • Tillsätt degenfrån dag 1 samt lingonsylt, salt och vetemjöl • Arbeta tillen smidig deg som får jäsa övertäckt i cirka 30 minuter • Taupp degen och dela den i 2 eller 3 delar • Platta till delarnaoch rulla sedan ihop dem till avlånga limpor • Lägg dem medskarven nedåt i två eller tre smorda formar som rymmer 1 1/2liter vardera • Låt jäsa i 40 minuter • Värm ugnen till 250° •Sätt in bröden i nedre delen av ugnen, sänk temperaturen till200° och grädda i 30–40 minuter (beroende på brödens storlek)• Låt kallna under duk på galler
Mammas lenande lingonlimpa

Mammas lenande lingonlimpa

Det kan regna, vara mycket på jobbet, problem i skolan, strul med bilen eller ja, vad som helst. Låt svalna under bakduk tills det är riktigt, riktigt avsvalnat, skär i skivor och ät med ost och gurka
Lingonbröd

Lingonbröd

Lingonlimpa. Linda in brödet i bakdukar medan det svalnar. 8 dl rågmjöl. 9 dl fnt rågmjöl. 8 dl rågmjöl. Behöver fylla på brödförrådet och bakade därför två varianter av lingonbröd, ja lingonen ser man inte ett spår av
Lingonlimpa

Lingonlimpa

Sen delade jag upp degen, strödde rikligt medrågmjöl uppepå och tryckte ut den i två formar. Skållning200 g grovt rågmjöl300 g kokande vattenLåt stå över natten/dagen (beroende på när du bakar)25 g jäst200 g kallt vatten150 g lingonsylt400 g rågsikt10 g saltJag körde degen runt 15 min. 200 g grovt rågmjöl
Lingonlimpa - Part II

Lingonlimpa - Part II

En del får till lingonlimpan hur bra som helst, men eftersom det ramlar in en del mail om misslyckanden med receptet, gjorde jag ett nytt
Lingonbröd

Lingonbröd

Nu har jag bakat en lingonlimpa. Saftig och fin, underbar med några skivor Cheddar. Men gör inte mitt misstag i att vara för ivrig med att smaka

Lingonbröd med bovetemjöl!

Egentligen skulle det vara en väldans massa rågsikt i, men ville ha något snällare för magen så jag bytte ut det mot havremjöl (malda havregryn) och bovetemjöl och lite rågmjöl

Lingonlimpa

1 2/3 dl rågmjöl. Blanda alla torra ingridensier. Blanda sedan i sylt, sirap och filmjölk. Grädda i nedre delen av ugnen 175 g

Lingonlimpa

1 liter rågmjöl. Blanda mjöl, salt och jäst väl, tillsätt vätskan och sylten ljum och arbeta ihop degen

Lingonlimpa

Kolla brödet med en sticka – inte kladdig = klar. 5 dl grovt rågmjöl. Blanda alla ingredienserna i en bunke och rör ihop dem

Lingonlimpa

9 dl fint rågmjöl. Smula jästen i en bunke. Ljumma vatten och honung och häll över jästen. Rör tills jästen löst sig