Till middag blir det Lingonlax, potatis och sallad. Härliga lördag brukar jag säga och skriva i vanliga fall men nu kring jul och nyår är man så dagvild så man vet knappt vilken dag det är och man är dessutom ledig lite nu och då
Det här är en favoriträtt här hemma. Den står nog på middagsbordet en gång varannan vecka iallafall. Laxen är sagolikt god ugnsbakad i denna lite söta och syrliga sås med lingon, timjan och viltfond
Har fått detta recept från Anette och det ska verkligen provas så fort lax finns i kylen. ). 4 port225 grader600 g laxfilé2,5 dl grädde2 msk viltfond med kantarellsmak2 msk lingonsyltsalt, peppar1 tsk torkad timjanLägg filén i en smord ugnsfast form och rör ihop resterande ingredienserna till en sås
Hel laxsida i ugnsfast form, strö lingonen över, salta och peppra, gärna med gormetsalt. Riv ca 3 dl. Västerbottenost över och häll på 3 dl grädde som är blandat med lite buljong