Lingonglass recept

Lingonglass, snabba fuskversionen

Lingonglass, snabba fuskversionen

"lingonglass". När jag gick och handlade i mataffären idag noterade jag att ett känt glassmärke hade släppt en ny smak lagom till jul
Lingonglass med maränger

Lingonglass med maränger

Jag älskar lingonglass och speciellt när det är maränger i. Veckorna bara går och recepten jag vill hinna lägga in på bloggen blir bara fler
Lingonglass med maränger

Lingonglass med maränger

Vispa vaniljsåsen hårt. Rör i de rårörda lingonen. Bred ut hälften av lingonsmeten i en form med löstagbar botten, ca 23 cm i diameter
Lingonglass med Kolasås!

Lingonglass med Kolasås!

Lingonglass & Kolasås, bästa kombon. Lingonglass. Att både glassen och kolasåsen går att sno ihop ganska snabbt är ju ett stort plus i kanten också
Lingonglass med kolasås

Lingonglass med kolasås

Vispa ihop äggulor, florsocker, lingon och gin. Vispa grädden och blanda med lingonsmeten. Häll smeten i en rund form
Nyttig lingonglass med vegansk kolasås

Nyttig lingonglass med vegansk kolasås

Men en lingonglass med vegansk kolasås. Kan låta märkligt, och självklart blir det inte exakt samma som vanlig kolasås, men extremt gott och perfekt till att toppa lingonglassen med
Lingonglass med maräng

Lingonglass med maräng

Den här glassen bjöd jag på både i fredags och i lördags. Jag serverade den i egengjorda rånskålar. De söta skålarna blev en god kontrast till den lite mer syrliga glassen, som topping ringlade jag lite smält mörk choklad
Lingonglass med maränger

Lingonglass med maränger

Lägg de färska lingonen i en liten skål. Häll över ginet och låt dem stå och dra ca 30 minuter. Vispa ägg-gulor och florsocker ljust och poröst
Lingonglass

Lingonglass

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten, 5 minuter. Koka upp grädde och mjölk. Vispa samman äggulor och socker i en skål
Blåbär- och lingonglass

Blåbär- och lingonglass

Vispa äggulor, florsocker samt vaniljsockret poröst. Vispa grädden tll fast skum för sig. Blanda äggulevispet med lingonsylten
Carob- och lingonglass med paranötsrippel

Carob- och lingonglass med paranötsrippel

Ingredienser3,5 frusna bananer1 dl mandelmjölk1 msk kokosolja1 dl carob1 msk kanel1 dl hackade paranötter1 dl frusna lingonSå här gör duKör mandelmjölk tillsammans med kokosfettet (om man har ner kokosfett direkt i glassen fryser den till små bitar vilket kan vara trevligt i sig men då ska man se till att riva ner den så det inte blir stora klumpar)