Värm mjölken till 37º. Lös upp jästen i mjölken. Tillsätt Fiber Husk och låt svälla i 10 minuter. Tillsätt Fibrex, rena havregryn, lingonsylt, olja, salt och nästan all glutenfri mjölblandning, spara lite till utbakningen
1. Rör ut den smulade jästen i vattnet. Tillsätt olja, salt, sylt, gryn och det mesta av vetemjölet. 2. Arbeta degen väl och låt den jäsa ca 30 minuter
Lös upp jästen i den fingervarma mjölken 37º och tillsätt fiber husk, låt svälla i 10 minuter. Blanda samman alla övriga ingredienser i maskin med degkrok ca 5 minuter (spara ca 1 dl mjölmix till utbakningen)
Värm mjölken till 37 grader. Lös upp jästen i mjölken. Tillsätt fiberhusk och låt svälla i 10 minuter. Tillsätt fibrex, rena havregryn, lingonsylt, olja, salt och nästan all glutenfri mjölblandning, spara lite till utbakningen
1. Värm mjölken till 37º. Lös upp jästen i mjölken. Tillsätt Fiber Husk och låt svälla i 10 minuter. 2. Tillsätt Fibrex, rena havregryn, lingonsylt, olja, salt och nästan all glutenfri mjölblandning, spara lite till utbakningen
Värm mjölken till 37 grader. Lös jästen i mjölken. Tillsätt fiberhusk och låt svälla ca 10 minuter. Lägg i Fibrex, havregryn, lingonsylt, olja, salt och nästan allt det glutenfria mjölet
Lekte med recept och detta blev MITT eget LINGONBULLAR 1 pkt jäst 1 tsk salt ½ dl sirap 1½ dl lingonsylt 5 dl mjölk 50g smör 4dl grovt rågmjöl och resten vetemjöl tills degen släpper från kanterna
1. Rör ut den smulade jästen i mjölken. Tillsätt olja, salt, ägg, aprikoser och det mesta av mjölet. 2. Arbeta degen väl och låt den jäsa ca 30 minuter