Blanda alla torra ingredienser och rör sedan ner fil/yoghurt, smör och ägg. Något av det godaste som jag vet att laga på stormköket är amerikanska pannkakor med bacon och lingon
Tillsätt fil och smör. Bred ut smeten i långpannan och fördela äppelskivor och lingon över. Vaniljsås eller vaniljvisp balanserar lingonens lite kärva smak
För min del blev det fil med lingon, pumpafrön, lite ringlad honung och kanel+ tre smörgåsar med. Nu har ungefär halva jullovet gått och jag har inte bloggat då jag varit i Dalarna och firat jul
2 dl ljust bovetemjöl2 dl teffmjöl alt quinoamjöl, sojamjöl, amaranthmjöl eller hampamjöl1 dl boveteflingor1 dl hirsflingor1 dl quinoaflingor½ dl chiamjöl ½ dl ljusa eller mörka linfrön½ dl skalade hampafrön½ dl nyponskalmjöl1 dl pumpakärnor1 dl torkade lingon eller tranbär1 tsk salt2 tsk bikarbonat2 ägg½ dl kallpressad avocadoolja, mandelolja eller rapsolja5 dl sojayoghurt - alternativt vanlig eller LF fil eller yoghurt för den som tål mjölkprodukterVispa ut fiberhusken i vatten i en skål, och låt stå och svälla 10 – 15 minuter. 1 dl torkade lingon
Raggmunk är traditionell svensk husmanskost som oftast serveras med stekt fläsk och lingonsylt. Men eftersom jag inte äter kött och dessutom redan har lagt ut ett recept på raggmunk med lingonsylt, så serverade jag istället en supergod het röra till mina raggmunkar
Blanda först ihop de torra ingredienserna, blanda sen i lingonsylt, sirap och fil. )Du kan i princip använda detta recept som grund , Byta ut det mjöl som du har hemma Ta i lingon i stället för sylt, ta honung istället för sirap,Ta andra frön och nötter än det som är i receptet
Vi ska få lingon och krusbär av mina föräldrar så jag behövde tömma frysen. Jag hann också med att baka en långpanna filmjölkslimpa, det var egentligen mest matbröd jag var sugen på att baka
blingonet, eller blågonet, en korsning mellan blåbär och lingon. Blåbär i yoghurt eller fil tillsammans med en god müsli är en mättande frukost eller ett energirikt mellanmål innan träningen
bovetemjöl eller dinkel och blanda med nötter, torkade lingon och äppelbitar till frukost, men härommorgonen bestämde jag mig för att försöka mig på en hemmagjord variant – och vet ni
Byter jag då ut mina rårörda lingon alternativt frysta hallon på gröten. Enligt tillverkaren ska den passa som smaksättning till fil, yoghurt, keso, kvarg, gröt eller varför inte bakverk
Under onsdagen blev det rotfruktrårakor med lingon och keso på menyn. Bah att blanda creme fraiche (eller yoghurt eller fil) med majonnäs, ajvar relish, en pressad vitlöksklyfta och salt och peppar