dekorera med ränder av linfrön och havregryn. 250 g teffmjöl, 120 g rårismjöl, 80 g havregryn eller boveteflingor1 dl (60 g) linfrö3 tsk fiberHUSK (finmalet psylliumfröskal eller annat finmalet psylliumfröskal2 tsk salt 1,5 tsk brödkrydda eller mortlade fänkålsfrön (kan uteslutas)1,5 dl russin (kan uteslutas eller ersättas med mer solroskärnor/pumpakärnor)2 dl solrosfrö och/eller pumpakärnor. 1,5 dl russin
Lägg fikon, russin, linfrö och krossad råg i en bunke. 1 dl russin (60 g). 1 dl linfrö (70 g). Dag 1. Skär bort stjälken på fikonen och skär dem i bitar
Ekologiska produkter känns alltid fräscht, men om du vill välja någon produkt som ska vara eko så skulle jag tipsa om att vara särskilt noga med att använda ekologiska russin, eftersom produkter från druvor (alltså vindruvor, russin, vin) ofta är hårt besprutade
1dl Linfrön. 1dl Russin. 1dl Linfrön. 1dl Russin. Brödlimpor baserade på mjöl, filmjölk och bikarbonat är perfekta när du vill ha ett riktigt gott bröd utan att behöva jäsa det och som dessutom står sig bra
Denna gången har jag gjort med Solros & linfrö, det mättar och du håller dig mätt en stund. 1 dl linfrö. 1 dl russin (går att utesluta). 1 dl linfrö. 1 dl russin (går att utesluta)
Lingon/blåbär kan bytas mot andra bär, russin och gojibär t ex. Jag har ibland köpt Alf Spångbergs grötblandning, som består av gryn av quinoa, amaranth, bovete och hirs, och även med hela linfrön
Till denna vill jag få en riktig jul- och luciasmak med hjälp av saffran och russin. ½ dl russin. Häll samtliga ingredienser utom russinen i en bunke och mixa ihop till en jämn smet med hjälp av stavmixer
Den här limpan sötar jag upp lite med lite russin i. 1 dl Linfrön. 1 dl Russin. 1 dl Linfrön. 1 dl Russin. Den klassiska danska råglimpa finns i många olika varianter