1 dl havrekli. 1 dl linfrön. Lös upp jästen i vattnet, tillsätt alla ingredienser och kör degen i maskin ca 5 minuter eller knåda för hand ca 10 minuter
)Hälsobröd i långpanna1 paket jäst (gärna rött)4+3 dl vatten2 dl havregryn1 dl linfrö2 dl solroskärnor2 dl kruska- eller vete- eller havrekli (jag brukar ta vetekli)2 msk matbrödssirap3 msk raps- eller olivolja1 msk salt9-10 dl vetemjöl special eller dinkelmjöl (jag tog vetemjöl special)russin efter behag - om man villKoka upp 4 dl vatten. Häll i havregryn och linfrö och låt koka i 2 min. 1 dl linfrö
Jag gör min Pajalagröt glutenfri med krossade bovetegryn och Fibrex, men i övrigt innehåller den både linfrön, russin, katrinplommon och aprikoser, precis som i ursprungsreceptet
Tillsätt frön, havregryn och vetekross/havrekli, rör om väl med en träslev. 4 msk linfrön. 1 dl vetekross eller havrekli. 4 msk linfrön. 1 dl vetekross eller havrekli
Jag vet inte om någon av Er uppmärksammat det på bilderna med jag glömde att skriva ner vad jag skulle handla innan jag åkte till affären, så istället för vetekli kom jag hem med havrekli och jag glömde helt att köpa rågkross så i mitt bröd blev det bara vetekross