Linfrö fullkornsdinkel recept

Dinkelbröd med hela linfrön

Dinkelbröd med hela linfrön

Rör ner saltet, sirapen, oljan, fullkornsdinkeln och den siktade dinkeln. Toppa slutligen bröden med hela linfrön
Surdegsbröd med fullkornsdinkel

Surdegsbröd med fullkornsdinkel

Först ut är ett surdegsbröd med ganska stor andel fullkornsdinkel, men också olika sorters frön. Blanda vatten, surdeg och fullkornsdinkel, rör om ordentligt
Grovt bröd med äpple och youghurt.

Grovt bröd med äpple och youghurt.

4 dl fullkornsdinkel. 1 dl krossat linfrö. Blanda alla torra ingredienser väl i en stor bunke. Blanda sedan i rivet äpple, youghurt och honung
Grova GI-bröd

Grova GI-bröd

1 ½ dl linfrön. 12-13 dl fullkornsdinkel. Ugn 275°. Lös jästen i vattnet i en bunke. Rör ner lin- och solrosfrön, rapsolja och mjöl
Grovt bröd med äpple och youghurt.

Grovt bröd med äpple och youghurt.

4 dl fullkornsdinkel. 1 dl krossat linfrö. 4 dl fiberhavregryn 6 dl siktat dinkelmjöl 4 dl fullkornsdinkel 1 dl krossat linfrö 1 dl solrosfrön eller pumpafrön 1 msk havssalt 4 tsk bikarbonat 8 - 9 dl naturell lättyoughurt 3 grovt rivna äpplen 2 msk honung

Grötbröd

Linfrön/Solroskärnor/Pumpakärnor/Sesamfrön. Fullkornsdinkel. När degen känns/ser färdig ut (smidig, släpper från bunkens kant men kan vara något kladdigare än en vanlig vetedeg) tillsätter jag ca 50 g rumsvarmt smör och ett par dl frön (oftast linfrön och solroskärnor)
Lättbakat tunnbröd

Lättbakat tunnbröd

För er som hängt med på bloggen ett tag eller för er som kikat i mitt arkiv så finns receptet på tunnbröd redan där, men denna gång valde jag att göra det på dinkelsikt istället för fullkornsdinkel för ett lite mer traditionellt tunnbröd
Surdegsbröd med fröer.

Surdegsbröd med fröer.

Tillsätt linfröna och sila av solros /pumpakärnorna och tillsätt dem också. 100 g fullkornsdinkel. 50 g krossad linfrö. 100 g fullkornsdinkel. 50 g krossad linfrö
Dinkelbröd med bra Givärde

Dinkelbröd med bra Givärde

Strö över lite fullkornsdinkel, snitta dem lite med vass kniv, täck med handduk och låt jäsa till knappt dubbel storlek
Knäckebröd med råg och dinkel

Knäckebröd med råg och dinkel

linfrö till topping. Allt utom linfrö blandades till en fast deg, varefter bunken plastades in och fick stå framme över natten
Yoghurtbröd med dinkel och bovete

Yoghurtbröd med dinkel och bovete

4 dl fullkornsdinkel / 1 dl bovetemjöl / 2 dl kornflingor / 1 dl linfrön / 1 dl solrosfrön / 1 dl pumpafrön / 2 tsk bikarbonat / 2 tsk flingsalt / 1 dl torkade hackade aprikoser / 1 mogen och mosad banan / 0,5 dl maskrossirap / 4,5 dl krämig naturell yoghurt. Smaklig spis ♥ 4 dl fullkornsdinkel. / 1 dl linfrön
Grövre dinkel hamburgerbröd

Grövre dinkel hamburgerbröd

2 msk psylliumfrön eller linfrön. 2 dl fullkornsdinkel. 2 msk psylliumfrön eller linfrön. 2 dl fullkornsdinkel
Osötade dinkelmuffins

Osötade dinkelmuffins

Jag lägger ibland till solroskärnor och linfrön. 3 dl fullkornsdinkel. Rör ihop kesella, mjölk och ägg i en bunke
Yoghurtbröd med emmer och virvelmjöl

Yoghurtbröd med emmer och virvelmjöl

linfrön. 4 dl virvelmjöl (fullkornsdinkel) / 1 dl emmermjöl / 2 dl dinkelflingor / 1 dl linfrön / 1 dl solrosfrön / 1 dl pumpafrön / 2 tsk bikarbonat / 2 tsk medelhavssalt / 1 äpple / 0,5 dl honung / 4,5 dl krämig naturell laktosfri yoghurt. / 1 dl linfrön
Höstbröd med morötter och frön

Höstbröd med morötter och frön

50 g jäst / 5 dl rumstempererad mjölk (3%) / 50 g rumstempererat smör / 1 msk flingsalt / 4 dl rårivna morötter / 2 msk brödsirap / 2 dl fullkornsdinkel / 5 dl lantvetemjöl / 7 dl manitoba cream / 0,5 dl linfrön / 0,5 dl solrosfrön / 0,5 dl pumpafrön. / 2 dl fullkornsdinkel. / 0,5 dl linfrön