Först ut är ett surdegsbröd med ganska stor andel fullkornsdinkel, men också olika sorters frön. Blanda vatten, surdeg och fullkornsdinkel, rör om ordentligt
Linfrön/Solroskärnor/Pumpakärnor/Sesamfrön. Fullkornsdinkel. När degen känns/ser färdig ut (smidig, släpper från bunkens kant men kan vara något kladdigare än en vanlig vetedeg) tillsätter jag ca 50 g rumsvarmt smör och ett par dl frön (oftast linfrön och solroskärnor)
För er som hängt med på bloggen ett tag eller för er som kikat i mitt arkiv så finns receptet på tunnbröd redan där, men denna gång valde jag att göra det på dinkelsikt istället för fullkornsdinkel för ett lite mer traditionellt tunnbröd
Tillsätt linfröna och sila av solros /pumpakärnorna och tillsätt dem också. 100 g fullkornsdinkel. 50 g krossad linfrö. 100 g fullkornsdinkel. 50 g krossad linfrö
Jag hade inget rismjöl och bovetemjölet räckte precis så jag fick ersätta mitt rismjöl med fullkornsdinkel, vilket gjorde att mitt bröd då inte blev glutenfritt