Limpa recept

29 Spara
Glutenfri limpa

Glutenfri limpa

Rör ned sirap,kesella, farin, ägg, salt och brödkryddor. Skiva upp limporna direkt när de svalnat, lägg smörgåspapper emellan varje skiva så de ej fryser ihop
10 Spara
Saftig limpa

Saftig limpa

När degen jäst klart delar du den i två delar, knåda och forma till limpor. Lägg limporna på en smord plåt alternativt med bakplåtspapper och låt jäsa cirka 40 minuter
6 Spara
Grova limpor med frön

Grova limpor med frön

500 gram vatten250 gram rågsurdeg10 gram jäst650 gram vetemjöl special fullkorn125 gram grovt rågmjöl15 gram brödsirap, jag tog dock mörk sirap20 gram havssalt50 gram pumpafrön50 gram linfrö50 gram solroskärnorpumpafrön eller havregryn till garneringGör så här Blanda samtliga ingredienser utom saltet och arbeta i hushållsmaskin i 10 minuter. 125 gram grovt rågmjöl
6 Spara
Kesella limpa

Kesella limpa

Rör ut jästen i lite av mjölken, tillsätt resten. Limpa, 3 st. 1 liter lättmjölk. Värm mjölken till 37 grader. Dela i 3 delar och forma varje del till en limpa. com Limpa, 3 st 1 liter lättmjölk
2 Spara
Frö limpor

Frö limpor

Forma till en limpa och lägg i formarna. Skär några snitt med en vass kniv. 75 g sesamfrön och 75 g vallmofrö. Smörj 5 st limpformar med smör
4 Spara
Mustig limpa

Mustig limpa

Knåda med degkrokar och tillsätt vetemjölet lite i taget tills degen är smidig. Smält smöret och tillsätt must och öl, låt bli 37 grader fingervarmt. Vält upp på mjölat bakbord och knåda lätt, dela degen i 2 bitar. 1 dl öl. 2-4 dl vetemjöl
0 Spara
Enkel limpa utan jäst

Enkel limpa utan jäst

1 limpa. 1 limpa. Sätt ugnen på 180 grader. Smörj en form och mjöla den. Blanda de torra ingridienserna i en bunke, tillsätt filen och sirapen och blanda försiktigt (det kan bli segt om man arbetar degen för länge)
0 Spara
Mörk limpa i lergryta

Mörk limpa i lergryta

15 g jäst för matbröd600 g vatten½ msk agavesirap70 g raps- eller olivolja2 msk hela psylliumfröskal½ tsk malda psylliumfröskal110 g torkade aprikoser110 g russin70 g solroskärnor30 g sesamfrön50 g krossade linfrön480 g bovetemjöl85 g rismjöl85 g mörkt teffmjöl30 g havremjöl på rent havre20 g saltGör såhär
17 Spara
Rågbröd

Rågbröd

Värm vattnet till fingervarmt, 37°C. Värm halva mängden av degspadet i mikron och späd med resten av vätskan till rätt temperatur
0 Spara
Brytbröd och limpa av samma deg

Brytbröd och limpa av samma deg

Snitta ytan på limpan med en vass kniv. Det finns mycket att lära och än så länge kör jag på enkla recept bara för att lära mig grunderna ordentligt men jag känner att jag gärna skulle vilja rusa i väg och baka världens häftigaste surdegsbröd
53 Spara
Sirapslimpa/ sötlimpa

Sirapslimpa/ sötlimpa

För mig som är född på 70-talet så var det sötlimpa/ skogaholmslimpa som gällde till frukost och kvällsmat med hushållsost eller hushållsmedvurst, på söndagar blev det vitt rostat bröd med jordgubb eller apelsinmarmelad
14 Spara
Hälsolimpa

Hälsolimpa

Blanda alla torra ingredienser. Häll sen i filmjölken och rör om. Det blir en rätt lös smet. Den häller du i en långpanna med bakplåtspapper i botten, eller de mindre receptet häll två avlånga brödformar
7 Spara
Maltlimpa

Maltlimpa

Värm surmjölken till 37 grader. Blanda i alla ingredienser och rör om väl. Degen ska vara lös. Häll degen i 3 st avlånga formar och låt jäsa till dubbel storlek
5 Spara
Vegetarisk färslimpa

Vegetarisk färslimpa

3 st limpor1 gul finhackad lök1 dl vispgrädde (eller sojagrädde)1 dl ströbröd2 pks quornfärs (à 300 g), tinad3 buljongtärningar4 äggkryddpepparsaltströbröd + flytande margarin (ev mjölkfritt)Blanda lök, grädde och ströbröd
5 Spara
Russinlimpa

Russinlimpa

Blanda alla ingredienser till en deg. Knåda och låt degen jäsa övertäckt ca 1 timma. Ta upp degen och forma till två limpor och lägg i oljesmorda limpformar
4 Spara
Jullimpa!

Jullimpa!

Jag var ju helt enkelt tvungen att testa med en jullimpa. Limpan är ju ljus eftersom den inte innehåller sirap eller farinsocker, men smaken påminner starkt om jullimpa
3 Spara
Linfrölimpa

Linfrölimpa

Godmorgon. Regnet smattrar här utanför och det ser ut att bli en riktig inne och fixa helg. Tänkte börja dagen med att tipsa er om ett nytt mjöl från Ramlösa kvarn som jag fått testa
3 Spara
Kumminlimpa

Kumminlimpa

Koka upp vattnet och rör i rågmjölet och margarinet. Låt svalna. Blanda i resten. Är Du osäker på hur mycket vetemjöl så börja med 3 dl och öka på med 0,5 dl tills Du vår en go deg att jobba med
1 Spara
Sportlimpa

Sportlimpa

 Det blev en variant av Pain de Martins sportlimpa. Eftersom den del av frysen som bukar vara fullproppad med bröd nästan är tom efter sommaren så var det i helgen dags att börja fylla hålrummet igen
16 Spara
Grovlimpa med anis och fänkål

Grovlimpa med anis och fänkål

Grovlimpa med anis och fänkål3 dl grahamsmjöl3 dl vetemjöl3 dl rågsikt1/2 dl linfrön1/2 solrosfrön2 tsk bakpulver2 tsk bikarbonat1 tsk salt1/2 msk anis1/2 msk fänkål5 dl filmjölk1 dl mörk sirapBlanda alla torra ingredienser i en stor skål (mortla brödkryddorna först)
Sökförslag och sidor