Limpa recept

10 Spara
Saftig limpa

Saftig limpa

När degen jäst klart delar du den i två delar, knåda och forma till limpor. Lägg limporna på en smord plåt alternativt med bakplåtspapper och låt jäsa cirka 40 minuter
0 Spara
Mörk limpa i lergryta

Mörk limpa i lergryta

15 g jäst för matbröd600 g vatten½ msk agavesirap70 g raps- eller olivolja2 msk hela psylliumfröskal½ tsk malda psylliumfröskal110 g torkade aprikoser110 g russin70 g solroskärnor30 g sesamfrön50 g krossade linfrön480 g bovetemjöl85 g rismjöl85 g mörkt teffmjöl30 g havremjöl på rent havre20 g saltGör såhär
53 Spara
Sirapslimpa/ sötlimpa

Sirapslimpa/ sötlimpa

För mig som är född på 70-talet så var det sötlimpa/ skogaholmslimpa som gällde till frukost och kvällsmat med hushållsost eller hushållsmedvurst, på söndagar blev det vitt rostat bröd med jordgubb eller apelsinmarmelad
14 Spara
Hälsolimpa

Hälsolimpa

Blanda alla torra ingredienser. Häll sen i filmjölken och rör om. Det blir en rätt lös smet. Den häller du i en långpanna med bakplåtspapper i botten, eller de mindre receptet häll två avlånga brödformar
17 Spara
Rågbröd

Rågbröd

Värm vattnet till fingervarmt, 37°C. Värm halva mängden av degspadet i mikron och späd med resten av vätskan till rätt temperatur
7 Spara
Maltlimpa

Maltlimpa

Värm surmjölken till 37 grader. Blanda i alla ingredienser och rör om väl. Degen ska vara lös. Häll degen i 3 st avlånga formar och låt jäsa till dubbel storlek
5 Spara
Vegetarisk färslimpa

Vegetarisk färslimpa

3 st limpor1 gul finhackad lök1 dl vispgrädde (eller sojagrädde)1 dl ströbröd2 pks quornfärs (à 300 g), tinad3 buljongtärningar4 äggkryddpepparsaltströbröd + flytande margarin (ev mjölkfritt)Blanda lök, grädde och ströbröd
5 Spara
Russinlimpa

Russinlimpa

Blanda alla ingredienser till en deg. Knåda och låt degen jäsa övertäckt ca 1 timma. Ta upp degen och forma till två limpor och lägg i oljesmorda limpformar
4 Spara
Jullimpa!

Jullimpa!

Jag var ju helt enkelt tvungen att testa med en jullimpa. Limpan är ju ljus eftersom den inte innehåller sirap eller farinsocker, men smaken påminner starkt om jullimpa
3 Spara
Linfrölimpa

Linfrölimpa

Godmorgon. Regnet smattrar här utanför och det ser ut att bli en riktig inne och fixa helg. Tänkte börja dagen med att tipsa er om ett nytt mjöl från Ramlösa kvarn som jag fått testa
3 Spara
Kumminlimpa

Kumminlimpa

Koka upp vattnet och rör i rågmjölet och margarinet. Låt svalna. Blanda i resten. Är Du osäker på hur mycket vetemjöl så börja med 3 dl och öka på med 0,5 dl tills Du vår en go deg att jobba med
0 Spara
Grova frukostlimpor

Grova frukostlimpor

Värm mjölken till max 37°. Smula ner jästen i en bunke. Häll över mjölken och rör om. Tillsätt kvarg, smör-&rapsolja, salt, honung, 2 dl boveteflingor, rågmjöl och det mesta av bovetemjölet
1 Spara
Nattjäst äppellimpa

Nattjäst äppellimpa

På många håll finns det mycket äpplen dock inte i vårt äppelträd det här året. Men jag har ändå lyckats få tag på lite svenska nyplockade äpplen och det gäller att ta vara på dem på bästa sätt
1 Spara
Sportlimpa

Sportlimpa

 Det blev en variant av Pain de Martins sportlimpa. Eftersom den del av frysen som bukar vara fullproppad med bröd nästan är tom efter sommaren så var det i helgen dags att börja fylla hålrummet igen
15 Spara
Grovlimpa med anis och fänkål

Grovlimpa med anis och fänkål

Grovlimpa med anis och fänkål3 dl grahamsmjöl3 dl vetemjöl3 dl rågsikt1/2 dl linfrön1/2 solrosfrön2 tsk bakpulver2 tsk bikarbonat1 tsk salt1/2 msk anis1/2 msk fänkål5 dl filmjölk1 dl mörk sirapBlanda alla torra ingredienser i en stor skål (mortla brödkryddorna först)
Sökförslag och sidor