Häll i tomatpuré, oregano, sirap, rågmjöl och fortsätt blanda. 3-4dl tomatpuré. Dela degen i 24st bitar och forma varje bit till en "limpa", lägg upp på plåtar med bakplåtspapper under, 3-4st per bleck/plåt. 3-4dl tomatpuré
Serverad med quinoasallad och körsbärstomater. Vi pratar köttfärslimpa. Koka quinoa tillsammans med buljong, tillsätt pressad vitlök, olja, balsamvinäger, salt, peppar, örtkryddor, klippta soltorkade tomater och ruccola
Lägg den hoprullade limpan i en form och lägg bacon över den. Hacka tomaterna och sprid ut över den tillplattade köttfärsen, tillsätt därefter mozzarella efter smak och smula på oregano
Skär köttfärslimpan i skivor och servera med tomatsåsen och lite av den ugnsstekta blomkålen. Nu var det jättelänge sedan jag gjorde en köttfärslimpa, så nu jäklars är det dags för lite enkel husmanskost
grekisk yoghurt eller kesella, frukt&bärsallad, hemgjord müsli med nötter, kanske någon form av proteinpannkakor eller plättar med keso och hemgjord chiafrö-sylt, kokta ägg, kalkon, tomat, avocado och mager ost
Limpan är godast samma dag som den bakades. Blanda alla ingredienser till fyllningen (ost, soltorkade tomater, oliver, örter, lök och champinjoner) i en skål