Limpa med grahamsmjöl recept

Norska limpor

Norska limpor

Ca 4 dl grahamsmjöl. Värm vattnet och mjölken till fingervärme, ca 37 grader, och häll i spadet i degbunken
Grova limpor

Grova limpor

Matfett till att smörja formarna med. Tillsätt oljan, honungen, saltet, rågmjölet och grahamsmjölet. Täck bröden med en plåt om ytan blir för mörk innan de är klara inuti
Snabbaste limpan

Snabbaste limpan

Sedan är det bara att hiva ner alltsammans med en liter filmjölk och ett par deciliter sirap och vips så har man två brödformar redo att gräddas
Snabbaste limpan

Snabbaste limpan

Idag passade jag på att göra två matbröd, fyllda med gryn, mjöl, sirap, filmjölk och nötter. Där hittade jag ett recept på en snabb limpa för ett tag sen
Snabbakade limpor med dadlar och fikon

Snabbakade limpor med dadlar och fikon

Jag utgick från ett recept på en annan god snabbakad limpa, med torkade aprikoser och russin (se här), och bytte ut aprikoserna och russinen mot färska dadlar och torkade fikon
Limpa med fil och frön

Limpa med fil och frön

Häll smeten i en form som du först smörjer med smör. 4 dl grahamsmjöl. 4 dl grahamsmjöl.  . Snabbare bröd får man leta efter
Limpa med frukt och frön

Limpa med frukt och frön

4 dl grahamsmjöl. Blanda ihop fil, sirap, bikarbonat och alla mjölsorterna till en smet. Hacka valnötterna i grova bitar och skär aprikoserna i strimlor
Min Limpa

Min Limpa

Blanda sedan ner mjölsorterna , håll tillbaka med vetemjöl till förmån för de andra sorterna. Pensla med lite vatten om ni vill ha en mjuk skorpa, låta svalna under handduk
Kerstins limpor

Kerstins limpor

4 dl grahamsmjöl. Blanda alla ingredienser väl. Smörj 3 st långformar. Klicka i degen i formarna. Sätt in i 175 gr varm ugn i 60 minuter 10 dl vetemjöl
Siraps limpa

Siraps limpa

500 g grahamsmjöl. 500 g grahamsmjöl. ​Ingredienser. 50 g jäst. 500 g vatten. 300 g sirap. 25 g smör eller margarin
Limpa med potatis o morötter...

Limpa med potatis o morötter...

Rör ner potatis, brödkryddan, salt, honung, rågmjölet och grahamsmjölet. Ta upp degen på mjölad bänk och arbeta den smidig med resten av mjölet
Åses limpa

Åses limpa

Fick det här goda receptet av min väninna, en limpamed bla. 3 dl grahamsmjöl. 3 dl grahamsmjöl. filmjölk och bikarbonat i, den blev jättegod och även att rosta
Limpa med pumpakärnor

Limpa med pumpakärnor

Låt svalna en stund i formen innan limpan stjälps upp. Smörj en avlång form med lite fett. 1 dl grahamsmjöl
Frö limpor

Frö limpor

Forma till en limpa och lägg i formarna. Skär några snitt med en vass kniv. 150 g grahamsmjöl. Smörj 5 st limpformar med smör. 150 g grahamsmjöl
Dansk limpa 2.0

Dansk limpa 2.0

Såhär enkelt är det att göra ett osötat smakrikt bröd med hälften fullkorn. Dansk limpa 2. 250g grahamsmjöl. Blanda ingredienserna i en degbunke, täck med tätt lock och låt stå i rumstemperatur i minst 12-18 timmar. Lös jästen i vattnet, blanda sedan alltihop i degbunken och knåda ca 10 minuter till en lös deg som nästan rinner och är alldeles för lös för att hantera, att knåda med maskin rekommenderas. Klä 2st 3-liters brödformar, alternativt 3st 2-liters brödformar, med bakplåtspapper genom att lägga ett ark över och trycka ned det. 250g grahamsmjöl
Limpa med potatis och morötter

Limpa med potatis och morötter

Rör ner potatis, brödkryddan, salt, honung, rågmjölet och grahamsmjölet. Ta upp degen på mjölad bänk och arbeta den smidig med resten av mjölet
Saftiga limpor med äpple

Saftiga limpor med äpple

Blanda havregrynen medgrahamsmjölet i en stor degbunke. Att plocka ner äpplena är en av sakerna som står på min "att göra" lista innan flytten, så jag är jättetacksam över att jag får hjälp med att bocka av den uppgiften
Nyttig, fiberrik limpa med fikon

Nyttig, fiberrik limpa med fikon

För att få ett lite grövre bröd så hade jag i grovt rågmjöl, grahamsmjöl och linfrön. Limpamed fikon. Ett utmärkt sätt att bli av med de kvarvarande fikon som stått framme över julen och blivit torra