Matfett till att smörja formarna med. Tillsätt oljan, honungen, saltet, rågmjölet och grahamsmjölet. Täck bröden med en plåt om ytan blir för mörk innan de är klara inuti
Idag passade jag på att göra två matbröd, fyllda med gryn, mjöl, sirap, filmjölk och nötter. Där hittade jag ett recept på en snabb limpa för ett tag sen
Jag utgick från ett recept på en annan god snabbakad limpa, med torkade aprikoser och russin (se här), och bytte ut aprikoserna och russinen mot färska dadlar och torkade fikon
4 dl grahamsmjöl. Blanda ihop fil, sirap, bikarbonat och alla mjölsorterna till en smet. Hacka valnötterna i grova bitar och skär aprikoserna i strimlor
Blanda sedan ner mjölsorterna , håll tillbaka med vetemjöl till förmån för de andra sorterna. Pensla med lite vatten om ni vill ha en mjuk skorpa, låta svalna under handduk
4 dl grahamsmjöl. Blanda alla ingredienser väl. Smörj 3 st långformar. Klicka i degen i formarna. Sätt in i 175 gr varm ugn i 60 minuter 10 dl vetemjöl
Fick det här goda receptet av min väninna, en limpamed bla. 3 dl grahamsmjöl. 3 dl grahamsmjöl. filmjölk och bikarbonat i, den blev jättegod och även att rosta
Såhär enkelt är det att göra ett osötat smakrikt bröd med hälften fullkorn. Dansk limpa 2. 250g grahamsmjöl. Blanda ingredienserna i en degbunke, täck med tätt lock och låt stå i rumstemperatur i minst 12-18 timmar. Lös jästen i vattnet, blanda sedan alltihop i degbunken och knåda ca 10 minuter till en lös deg som nästan rinner och är alldeles för lös för att hantera, att knåda med maskin rekommenderas. Klä 2st 3-liters brödformar, alternativt 3st 2-liters brödformar, med bakplåtspapper genom att lägga ett ark över och trycka ned det. 250g grahamsmjöl
Blanda havregrynen medgrahamsmjölet i en stor degbunke. Att plocka ner äpplena är en av sakerna som står på min "att göra" lista innan flytten, så jag är jättetacksam över att jag får hjälp med att bocka av den uppgiften
För att få ett lite grövre bröd så hade jag i grovt rågmjöl, grahamsmjöl och linfrön. Limpamed fikon. Ett utmärkt sätt att bli av med de kvarvarande fikon som stått framme över julen och blivit torra