Jag utgick från ett recept på en annan god snabbakad limpa, med torkade aprikoser och russin (se här), och bytte ut aprikoserna och russinen mot färska dadlar och torkade fikon
Allra godast nygräddad med smör och ost på men håller sig saftig och god flera dagar. Bakade för ett tag sen en superenkel limpa som också innehåller en massa nyttigheter
Den här snabbakade limpan är full av godsaker som russin, aprikoser och solrosfrön. Precis som med de flesta söta filmjölksbröd föredrar jag att äta det här brödet utan vare sig smör eller annat pålägg
) Ingenting gick till spillo och jag kunde skära upp hela kakan utan att den föll isär, men jag gjorde bara en "limpa" av hela degen och inte två, så dom blev väldigt långa
Börja med att mäta upp valnötter, aprikoser och pumpakärnor. Strö mjöl över degen och täck med bakduk. Hacka valnötterna och aprikoserna i lite grövre bitar
Skär aprikoserna i bitar och rör i smeten och sist i med russinen och blanda noga. Rör ihop samtliga torra ingredienser och avsluta med att röra i filmjölk och sirap
Gör ett par skåror i varje limpamed en vass kniv. Skär aprikoserna i mindre bitar. Tillsätt salt, sirap, aprikoser, linfrön, fänkålsfrön och det mesta av mjölet