Limpa grovt recept

Grova limpor

Grova limpor

6 dl grovt rågmjöl. 6 dl grovt rågmjöl. De här lättbakade grova limporna känns nyttiga och är inte så söta i smaken
Saftiga grova limpor

Saftiga grova limpor

Dela degen i 2 delar och baka ut varje del till en avlång limpa. Mät upp fiberhavregryn och krossat vete och lägg i en degbunke
Grova limpor med frön

Grova limpor med frön

500 gram vatten250 gram rågsurdeg10 gram jäst650 gram vetemjöl special fullkorn125 gram grovt rågmjöl15 gram brödsirap, jag tog dock mörk sirap20 gram havssalt50 gram pumpafrön50 gram linfrö50 gram solroskärnorpumpafrön eller havregryn till garneringGör så här Blanda samtliga ingredienser utom saltet och arbeta i hushållsmaskin i 10 minuter. 125 gram grovt rågmjöl
Danska limpor, ett grovt koncept.

Danska limpor, ett grovt koncept.

Den första danska limpan jag bakade kommer från boken "Bröd från brunkebergs bageri" och heter Brunkans danska, den är trevligt men dock betydligt sötare än mina
Grova limpor

Grova limpor

125 gram grovt rågmjöl. 125 gram grovt rågmjöl. Baka lite grova limpor idag, det blev två bröd då jag gräddade dessa i stora avlånga bakformar på 3 liter, eller om de är på 3,5 liter, har du inte så stora bakformar blir det nog lagom att dela degen i tre delar och grädda dom i 1,5 liters avlånga bakformar
Grov limpa

Grov limpa

Bland annat blev det den här goda grova limpan tillsammans med smör, ost och oxbottensalami. Knåda degen rätt länge på mjölat bakbord, forma till en limpa och lägg ner den i en brödform
Saftiga, grova, ryska limpor

Saftiga, grova, ryska limpor

instagram 100kitchenstories. Nu när det är höstlov passar det mer än bra att ta sovmornar, vakna upp sent och göra sena, stora frukostar med brunch-influenser
Vridna "halvgrova" limpor toppade med grovt rågmjöl

Vridna "halvgrova" limpor toppade med grovt rågmjöl

2,4l grovt rågmjöl. Dela degen i 16st bitar och forma varje bit till en "limpa", lägg upp på plåtar med bakplåtspapper under, 2-3st per bleck/plåt, strö över vetemjöl. 2,4l grovt rågmjöl
Grovt bröd i lergryta

Grovt bröd i lergryta

6 dl grovt rågmjöl, det var slut hemma så jag tog Wästgötarnas fullkornsmjöl av spelt. Olja grytan med neutral oljat, lägg i limpan, släta till den med oljade händer och låt den ligga i grytan utan lock i 10 minuter. 6 dl grovt rågmjöl, det var slut hemma så jag tog Wästgötarnas fullkornsmjöl av spelt
Grovt bröd med linfrö

Grovt bröd med linfrö

Favoritlimpan att servera till frukost, mättande och stärkande. Ett gott grovt bröd som blir saftigt av skållningen
Grovt bröd utan jäsning

Grovt bröd utan jäsning

Den här supersnabba grova limpan har jag hämtat inspiration från Lindas Bakblogg som har recept på en ljus variant av denna som också är riktigt riktigt god
Glutenfri limpa

Glutenfri limpa

Värm vattnet till 37 grader. Smula Jästen i en matberedare. Lös upp jästen i vattnet. Rör ned fiberhusk och låt svälla några minuter
Grovt bröd

Grovt bröd

4 dl grovt rågmjöl. Grovt bröd är perfekt vid en innetemperatur av 98 grader. 4 dl grovt rågmjöl. 2 formbröd
Grova GI-bröd

Grova GI-bröd

Ugn 275°. Lös jästen i vattnet i en bunke. Rör ner lin- och solrosfrön, rapsolja och mjöl. Degen behöver inte arbetas länge, bara precis blandas ihop
Fyra limpor på en påse mjöl

Fyra limpor på en påse mjöl

1 påse (2 kg) grovt matbrödsmjöl eller lantrågmjöl. Värm filmjölken till den blir fingervarm (37º), helst i en stor gryta
Grovt bröd

Grovt bröd

1 dl grovt rågmjöl. Blanda ihop alla mjölsorter och kross i del 1 och häll över det kokande vattnet. Låt stå minst 1 timme
Grov snabblimpa

Grov snabblimpa

Grov snabblimpa. 2 limpor. 6½ dl grahamsmjöl. 1 dl vetemjöl. 2 dl rågkross. 2 dl solroskärnor. 1 dl linfrön. 2 tsk salt
Lenas grova bröd

Lenas grova bröd

Veckans limpa blir denna snabbakade grova bikarbonatslimpa. 3 dl grovt rågmjöl. 3 dl grovt rågmjöl. Receptet kommer ursprungligen från matklubben