Limpa anis recept

Glutenfri limpa med durramjöl & sötpotatis

Glutenfri limpa med durramjöl & sötpotatis

1-2 tsk valfria brödkryddor ex fänkål, anis (själv älskar jag fänkål). 1-2 tsk valfria brödkryddor ex fänkål, anis (själv älskar jag fänkål)
Klassis limpa/ Sötlimpa

Klassis limpa/ Sötlimpa

Ja det blev en mjuk och härligt god limpa, att det var lite anis och fänkål i gjorde den bara ännu godare
Fyra limpor på en påse mjöl

Fyra limpor på en påse mjöl

3 msk stött anis och fänkål eller malda brödkryddor. Värm filmjölken till den blir fingervarm (37º), helst i en stor gryta
Sverige limpor

Sverige limpor

limpa,. ½ tsk hel anis. sverige limpa. ½ tsk hel anis. 3 December 2015. Recept matbröd, limpor & frallor. bröd,. Sverige limpor
Limpa

Limpa

tsk hel anis. Smält smöret. Blanda i mjölk och värm till fingervarmt (37 grader). Smula jästen i en bunke och blanda med lite av degspadet
Snabba limpor

Snabba limpor

ev 1 msk brödkryddor (anis. Smörj en långpanna. Smula jästen i en skål. Häll på 1 dl fingervarmt vatten och rör ut jästen med en träsked
Ojästa limpor

Ojästa limpor

5 dl fingervarmt vatten 50 g jäst 2 msk sirap 1 tsk salt ev 1 msk brödkryddor (anis, fänkål, kummin) 7 dl rågsikt 7 dl vetemjöl

Tysk limpa

Tillsätt olja, salt och mortelstött kummin, anis och fänkål. Den tyska limpan är lättbakad och smakar gott med sina kryddor
LCHF - Limpa!

LCHF - Limpa!

kummin eller anis – hela frön eller malda). Mixa alla torra ingredienser förutom kryddor och de hackade nötterna med mixerstav
Sonjas Filmjölkslimpa

Sonjas Filmjölkslimpa

1 msk anis. Rör ihop fil med allt utom mjölet. Blanda väl och arbeta ner mjölet. Skrapa över degen i smord långpanna
Sirapslimpa från skärgården

Sirapslimpa från skärgården

1 msk anis. Ugn. 200°. Smält fettet, häll i mjölken och värm till ca 37°. Rör ut den smulade jästen i degspadet
Rågsiktsbröd

Rågsiktsbröd

Dessa bullar/limpor bakar jag endast med rågsikt och så kryddar jag dem med fänkål och anis. 1 msk Mortlad fänkål och anis. 1 msk Mortlad fänkål och anis
Kornbröd

Kornbröd

Dela degen i två delar och forma varje till en rund limpa, ganska platt i formen. Tillsätt salt, margarin eller olja och anis
Vilket valnötsbröd!

Vilket valnötsbröd!

Själv minns jag mammas snabblimpa som helt ljuvlig. Nu ska jag istället berätta att jag har hittat ett LCHF-vänligt bröd som banne ger mig precis samma smakupplevelse som barndomens filmjölkslimpa