Därför blev vi smått överlyckliga när vi hittade ett tips på en marängsviss med limoncello, så in i vassen gott och så snabb att fixa till att den står på bordet innan dina gäster har hunnit säga Ciao
Det upptäckte jag förra året när jag besökte Sicilien och köpte med mig mandelkakor och Limoncello. Här har jag med inspiration av en sådan Italiensk Glassdessert gjort små Limoncellobollar
Tillsammans med notan fick vi var sitt glas Limoncello och ett par bitar nötpaj som Steve åt upp. Vi gjorde så att jag höll i katten som var inlindad i en filt och öppnade munnen på honom och Steve sprutade in pastan
Lunchen bestod först av en fräsch salladsbuffé sedan en valfri förrätt (pasta, soppa eller risotto), som följdes av en varmrätt (fisk eller kött) om det fanns utrymme
häll på någon sprit innan de går in i ugnen, typ mandellikör eller limoncello. Bra att ha extra olivolja på bordet om pasta i sin kastrull blir lite för klibbig av citronsåsen
Numera äter vi inte pastasallad särskilt ofta, men ett par gånger varje sommar svänger vi ihop den här salladen med pasta, kyckling, oliver, kronärtskockor, cocktailkapris, tomater och en väldig massa parmesan på toppen
Middagen avslutades sedan med profiteroles täckta av chokladcreme som jag tyvärr inte fick någon bra bild på och Francescos mammas hemgjorda Limoncello
God tiramisu och en liten prosecco och en liten limoncello före och efter maten som huset bjöd på. Vi tillbringade fyra kvällar i Rom och vi var helt inställda på fantastisk pizza, pasta och rödviner värda att minnas
Efter maten drack vi ett litet glas Limoncello som Enrico tagit med sig från Venedig. Jag hade köpt bacon och parmesan och Enrico hade tidigare gett mig RIKTIG italiensk pasta som jag då hade i skåpen