Mascarponekrämen går också att lägga i ett färdiggräddat pajskal med mycket färsk frukt och bär. En god dessert som får smak av den italienska citronlikören, Limoncello
Kärt barn har många namn och tittar man i kokböcker med recept på glass från de senaste åren är det betydligt vanligare att se namnet Paletas för fruktiga isglassar än just namnet Isglass
Ett litet glas med äkta italiensk limoncello passar ju perfekt till denna dessert. Detta receptet är med nutella och hallon, men testa också med olika frukter som mango, jordgubbar eller som jag ska testa nästa gång, med rivet skal av lime och lite limejuice som jag smaksätter smeten med
Häll på limoncello, rosévin samt fruktsoda. 12,5 dl limoncello. 15 dl fruktsoda. 11 stor näve röda vinbärSå här gör du Skär upp frukten och lägg den i en kanna
För ett icke rått alternativ så marinera jordgubbarna i lite Crème de cassis, Limoncello, hallonlikör eller något annat gott som faller er i smaken och servera med lättvispad grädde (gärna med en uns vanilj eller socker i)* Det är en väldigt energirik dessert på grund av alla nötter (det kan t o m hända att det finns ett par msk riven kokos i också) och räcker till fler mindre portioner, lite bara som något sött avslut på en större middag
Frukter (jordgubbar, blåbär, vindruvor, vinbär). Frukter (jordgubbar, blåbär, vindruvor, vinbär). I orginalreceptet som jag hittade i Damernas Värld nr 6/2011 så stod inte limoncello med men någon "smak" på gélen är ett måste. 2 1/2 dl Limoncello. 2 1/2 dl Limoncello
Mat och lite annat | Mat, lite inredning och annat