valfria färska bärSmält den vita chokladen i vattenbad och låt svalna till rumstemperatur. Hur jag gjorde då minns jag inte riktigt, men jag vet att jag gjorde den på Limoncello
Mascarponekrämen går också att lägga i ett färdiggräddat pajskal med mycket färsk frukt och bär. En god dessert som får smak av den italienska citronlikören, Limoncello
Hur som helst så är det superenkelt att göra egna kalasgoda, fruktiga och osockriga isglassar/paletas/posicles hemma och allt man behöver är en frys, formar och frukt och/eller bär
Häll vatten, socker och bär i en kastrull och låt koka i någon minut så att sockret smälter. Servera med en shot av hallonsirap, citronsaft och limoncello, ungefär lika delar av varje
(½ msk Limoncello + ½ msk vatten). Garnera med hallon eller andra bär. Om du vill kan du blanda lite Limoncello eller annan citruslikör med lite vatten och droppa över botten, men det är absolut inte nödvändigt
Därför blev vi smått överlyckliga när vi hittade ett tips på en marängsviss med limoncello, så in i vassen gott och så snabb att fixa till att den står på bordet innan dina gäster har hunnit säga Ciao
Jag tycker den gör sig bäst en aning kall, med några färska bär eller i helt ensamt majestät. Servera gärna med färska bär, dekorera med blommor, blad eller en skiva citron
Pannacotta med limoncello. Du behöver valfria bär/frukt och digestivekex förutom färskostkrämen nedan. Varva lätt krossade kex med färskost och bär i ett glas
Slå över Limoncellon och låt sjuda i några minuter till bären gått sönder. Innan jag var färdig så hade det gått i både vaniljsocker och en rejäl skvätt Limoncello, en inte direkt osockrad italiensk limelikör