Mascarponekrämen går också att lägga i ett färdiggräddat pajskal med mycket färsk frukt och bär. En god dessert som får smak av den italienska citronlikören, Limoncello
Vispa äggvitor och citronsaft till ett vitt skum på medelhastighet. I den här limoncellotiramisun möter syrlig citron & limoncello söt och seg maräng samt gräddig mascarpone
Ett litet glas med äkta italiensk limoncello passar ju perfekt till denna dessert. Börja med att separera äggen, så att du får äggvita i en skål och gulorna i en annan skål
Vill du göra den äggfri föreslår jag att du kikar på mitt recept på långapannerrutor "utan allt". Botten är gjord på mandel - och kokosmjöl, sen kommer en kompott på Limoncellosjuden rabarber, och ovanpå det en kräm med vit choklad och kokosflingor
Vispa ägg och socker riktigt fluffigt och pösigt (det ger ett bättre resulatat på kakan tycker jag), vispa i smör-chokladblandningen, likören och sist mjölet
Pressa limesaften ur klyftorna ned i karaffen och lägg även i klyftorna. Lägg ett bakplåtspapper på bottenskivan och spänn fast, klipp av överflödigt papper
TipsVariera limoncellon med annan god likör. Vispa ägg och ¾ deciliter socker till ett poröst skum. Vispa grädden och blanda ner den i äggkrämen tillsammans med mascarpone