Limemarinerad sesampanerad lax med quinoa och wasabiguacamole 2 pers Lax 2-3 bitar lax (beroende på hur mycket man äter) 1 lime (saft och rivet skal) sesamfrön Wasabiguacamole (räcker till minst 4 pers) 2 avokados 2 dl lätt crème fraiche 1 röd lök wasabi efter smak Riv skalet på limen och pressa sedan ur saften Blanda limeskal och -saft med 2 msk vatten och en nypa socker Marinera laxen i blandningen Koka quinoan enligt anvisningarna på paketet Finhacka löken Dela och gröp ur avokadorna, skär dem i mindre bitar Vispa avokado med crème fraiche till en slät massa, blanda i löken och smaka av med wasabi, peppar och salt Ta upp laxen ur marinaden och strö rikligt med sesamfrön på båda sidorna Stek laxen gyllene på båda sidorna, ca 5 min per sida, kolla så den är genomstekt (man kan också ugnssteka i 225°C tills laxen är gyllene och genomstekt) Servera laxen med nykokt quinoa, guacamolen och lite fräscha grönsaker