Snart stundar alla möjliga festligheter, våren brukar vara full av dem. Om en vecka är det ju påskafton, och sedan kommer Valborg, Första maj, konfirmation, bröllop, barndop, student och alldeles "vanliga" födelsedagsbjudningar och vårliga träffar i en strid ström
)Ett par stänk Thailändsk sojaEn tumstorlek av färsk ingefära2 st limefrukterKyckling1 kycklingfilé per person ungefärFlytande honung. Pulsera till en tjock smet och pressa i saften av 2 st limefrukter. 2 st limefrukter
Grillad lax med vispat limesmör och örtpotatis /4p4 bitar lax á 150-160 golivoljasalt & peppar100 g smör2 limefrukter (skal av två och saft av en)svartpeppar1 knippe dill1 knippe gräslök1 klick smör500-600 g nykokt färskpotatisGrilla laxen på båda sidor. 2 limefrukter
Pressa limefrukterna, det blir ca ½ dl saft. Hälsosamt godis fyllt med energi. Kärt barn har många namn, jag tillhör dem som alltid gillat ett syrligt gelégodis
Idag är det Långfredag, och då ska det enligt gammal tradition bjudas på fisk. Jag tänkte locka med ett bra recept på ännu en bufférätt - en italienskinspirerad laxfilé som bakas i ugnen med parmesan och som sedan dekoreras med smakrika, dillmarinerade räkor
Börja med pajdegen, blanda alla ingredienser till degen i bakmaskin eller för hand. När du fått ihop en fin deg kan den pressas ut i en pajform eller springform