Ceviche kommer ursprungligen från Peru och kan modifieras allt efter smak, vanliga ingredienser är färsk koriander och mango ihop med chilin och citron/lime
Pressa limefrukterna och häll saften i en skål. Ceviche är en sydamerikansk förrätt som jag älskar. Finhacka chili, mynta och koriander, pressa vitlöken och blanda ner i limejuicen
en lime. Vill dela med mig av vår goda förrätt som vi hade på påskafton, en ceviche med gravad lax (jag använde den saffransgravade jag gjorde härom dagen) och pilgrimsmusslor, så himla gott
Ceviche kommer från latinamerika och smakar underbart gott, här med en touch av Bohuslän. Ceviche kommer från latinamerika och smakar underbart gott, här med en touch av Bohuslän
Peta försiktigt med en gaffel då och då så att limesaften kommer åt överallt. I Centralamerika, Mexiko och södra USA görs ceviche ofta på den lokala varianten på lax, ”regnbåge”
Blanda ingredienserna och smaka av med lime, fisksås, salt och peppar. Salmalax eller annan fin laxfilé som legat i frysen i minst tre dagar är perfekt om man vill ha lite snabblyx