Knäck äggen i det första glaset och mät upp lika mycket socker i det andra. Anpassa mängden bakpulver utifrån hur många ägg du använder och blanda ner bakpulvret i mjölet
Blanda de torra ingredienserna noga och sikta det i äggmassan och blanda försiktigt med luftiga tag. Den bästa tårtbotten bakas enligt principen ”likadelar”
Blanda de torra ingredienserna noga och sikta det i äggmassan och blanda försiktigt med luftiga tag. Den bästa tårtbotten bakas enligt principen ”likadelar”
Vispa ägg och socker pösigt. Alla glas ska vara lika höga. Perfekt tårtbotten med 3-lika metoden. Ställ 3 lika stora glas bredvid varandra. Knäck 8 ägg i ett glas, i glaset bredvid fyller du socker och i det tredje glaset har du hälften potatismjöl och vanlig mjöl. Toppa mjölet med 3 tsk bakpulver (2,5 bakpulver till 5 ägg). Vispa ägg och socker pösigt och vitt med elvisp, ca 1-2 min. Lägg i formen och baka längst ner i ugnen i ca 45 min