Lika delar ägg recept

Rosa ägg med skogsbär

Rosa ägg med skogsbär

Dela mandelmassan i 8 lika stora delar och rulla till ägg. Koka upp skogsbär och socker. Sjud i 2-3 minuter
Tårtbotten (lika delar)

Tårtbotten (lika delar)

Det skall nå upp lika högt i glaset som äggen. Vispa ägg och socker pösigt, länge. Likadelar. Låt kallna och skär i tre delar
Tårtbotten "lika delar"

Tårtbotten "lika delar"

Det finns inga riktiga mått i receptet, man utgår alltså från hur många ägg man ska baka på. Det recept jag tycker funkar bäst är "likadelar"
Tårtbotten "lika delar"

Tårtbotten "lika delar"

Knäck äggen i det första glaset och mät upp lika mycket socker i det andra. Anpassa mängden bakpulver utifrån hur många ägg du använder och blanda ner bakpulvret i mjölet
Tårtbottnar lika delar

Tårtbottnar lika delar

Likadelarägg. Vispa äggen kraftigt och tillsätt sockret under fortsatt vispning. Ägg, socker och mjöl i likadelar samt bakpulver är allt som behövs
Tårtbotten "lika delar"

Tårtbotten "lika delar"

Fyll det första glaset med ägg. Har ni hört talas om tårtbotten på "likadelar". Fyll det andra glaset med lika mycket socker
Tårtbotten "Lika Delar"

Tårtbotten "Lika Delar"

Blanda de torra ingredienserna noga och sikta det i äggmassan och blanda försiktigt med luftiga tag. Den bästa tårtbotten bakas enligt principen ”likadelar
Tårtbotten "Lika Delar"

Tårtbotten "Lika Delar"

Blanda de torra ingredienserna noga och sikta det i äggmassan och blanda försiktigt med luftiga tag. Den bästa tårtbotten bakas enligt principen ”likadelar
Tårtbotten Tre lika delar

Tårtbotten Tre lika delar

Utgå alltid från äggen och knäck dessa i ett glas först. Tre lika stora glas. Vill du inte ha en så fullt hög tårtbotten kan du halvera antalet ägg
Tårtbottnar- 3 lika delar

Tårtbottnar- 3 lika delar

Vispa ägg och socker pösigt. Alla glas ska vara lika höga. Perfekt tårtbotten med 3-lika metoden. Ställ 3 lika stora glas bredvid varandra. Knäck 8 ägg i ett glas, i glaset bredvid fyller du socker och i det tredje glaset har du hälften potatismjöl och vanlig mjöl. Toppa mjölet med 3 tsk bakpulver (2,5 bakpulver till 5 ägg). Vispa ägg och socker pösigt och vitt med elvisp, ca 1-2 min. Lägg i formen och baka längst ner i ugnen i ca 45 min
Fika – Ägg och mjölkfritt del 2

Fika – Ägg och mjölkfritt del 2

Lägg längderna två och två på plåt med bakplåtspapper. Forma degen till 16 kulor och lägg dem i småbrödsformar. Dela degen i 4 lika stora delar
Lchf Ägg och Bacon i Muffinsform

Lchf Ägg och Bacon i Muffinsform

De tar lika lång tid som att göra en smörgås, men man står sig lägre på äggisarna. Toppade med lite persilja och knäckte i ett ägg, salta o peppra
Julkakor del 8 - Mammas knäckkakor!

Julkakor del 8 - Mammas knäckkakor!

Det var lite mer chokladsmak i dom i och för sig, men det var ända som en mandelmussla fylld med knäck och det var precis lika gott som det låter
Gammeldags Ägg Benedict

Gammeldags Ägg Benedict

Skär baconet i längder som blir lika långa som längden på ditt bröd och lägg i en varm panna (mediumhög temperatur)
Ägg tarteletter

Ägg tarteletter

Här har jag gjort tarteletterna på muffinsplåt samt mini pajform då jag inte har de formar som annars brukar användas, men det går lika bra