Likör recept

5 Spara
Citronkvargtårta

Citronkvargtårta

Häll i gelatinblandningen, likören och till sist den vispade grädden i den kalla citronkrämen under vispning
43 Spara
Hallonlikör

Hallonlikör

Skölj felfria bär helt kort och varva dem med strösockret i en glasburk med lock. Eller använd frysta. Häll över spriten och skaka om burken
5 Spara
Semifreddo capuccino

Semifreddo capuccino

Rör samman socker, vatten och kaffe, och rör sedan i medelhavsyoghurten. Häll upp i små glas. Ställ in i frysen i 30 minuter
7 Spara
Semifreddorecept

Semifreddorecept

Rör ihop den smälta chokladen med äggulesmet och likör. 100 g hasselnötter 200 g mörk choklad 4 ägg 4 msk socker 2 dl vispgrädde 2 dl turkisk yoghurt 2 msk mandel- eller nötlikör, t ex Amaretto eller Frangelico 100 g vit choklad 1 dl minimarshmallows (alternativt klippta stora) 1 dl grovt krossade maränger Rosta hasselnötterna i ugnen i 200 grader tills de fått lite färg och börjar dofta. 1 vaniljstång 4 ägg 1/2 dl socker 5 dl grädde 1 nypa salt 100 g mörk choklad 1 1/2 dl sött dessertvin (t ex marsala eller sherry) 3 dl hallon eller blandade bär (frusna går bra) Dela vaniljstången på längden med en vass kniv och skrapa ur fröna med knivspetsen i en skål
5 Spara
16-års kalas

16-års kalas

4-5 msk likör 43 (vaniljlikör). 4-5 msk likör 43 (vaniljlikör). Hoppas ni sitter och kollar på jvm. Själv sitter jag klistrad och det är jobbigt att sitta här och skriva samtidigt som dom spelar kan jag säga
2 Spara
Noche Espanola

Noche Espanola

Somrig drink med rom2cl ljust rom2cl (Kiras) jordgubbslikör4 cl halvtorr skumppa4-6 cl ananassaft3-4 mosade jordgubbar per drinkiskrossKrossa isen, men inte för fint, lägg i glasenMosa jordgubbarna, lägg i glasen Häll i rommen, likören och saften, blanda omTillsätt skumppan till sistNjut. Paella (4 pers)4 dl risottoris3 st schalottenlökar, hackade3 st klyftor vitlök, hackad3 st tomater, hackade, fröna borttagna1 st paprika, hackad2 st små chorizokorvar1 st hönsfilé8 st kammusslor8 st råa jätteräkor12 st små oskalade räkor3 dl vitvin6-8 dl hönsbuljong1 kuvert saffran1 tsk gurkmeja2 tsk paprikapulverlite tabascoolivoljabladpersiljacitronsaltsvartpepparBörja med att steka eller grilla sjöodjuren så att de inte är genom kokta. Häll i vinet och vänta tills riset sugit upp alltingMata riset med buljongen, lite i tagetTillsätt hönan och chorizo korven efter ca 10 minFortsätt mata risetTillsätt tomaten och paprikan efter ca 15 minFortsätt mata tills riset är al denteSmaka av med salt och pepparTillsätt sjöodjuren i paellan (blanda inte om, utan lägg dem på ytan)Lägg på locket för en minut tills de värmts upp. 2cl (Kiras) jordgubbslikör. 3 st tomater
1 Spara
Citronsufflé med fläderlikör

Citronsufflé med fläderlikör

Receptet hittade jag i en av mammas alla kokböcker men jag glömte tyvärr notera vilken, och de smakar gott av citron och fläderlikör, eller ja, fläderlikören märker man knappt, men jag kan tänka mig att det funkar bättre med koncentrerad flädersaft, det får jag testa nästa gång
0 Spara
Åter finns det hopp

Åter finns det hopp

 Slå i grädde och vinbärslikör. 4 kycklingfileer1tsk salt1 krm svartpepparett par kvistar rosmarinett par kvistar timjan2 dl vispgrädde1 dl vinbärslikör (eller annan bärlikör eller koncentrerad saft)1 tsk kalvfondsalt och svartpepparHetta upp lite olja i en stekpanna
16 Spara
Piggelin a la Clay

Piggelin a la Clay

16 cl midori (melon likör). Klyfta limen och pressa ner juicen i glasen lägg även i skalen. Lägg i sockret och och muddla lite med en muddler alt försiktigt med en mortel
3 Spara
Bramble

Bramble

Blanda gin, sockerlag, citronjuice och björnbärslikör. björnbärslikör. Blanda gin, sockerlag, citronjuice och björnbärslikör
3 Spara
Chokladlikör

Chokladlikör

Dela stängerna på längden och skrapa ur fröna • Koka uppgrädden med vaniljstänger, frön och socker • Sila gräddenöver chokladen och blanda • Låt blandningen svalna liteinnan du häller i spriten • Häll upp i en fin glasflaska • Om detblir något över, förvara det svalt
54 Spara
Rosa Elefant

Rosa Elefant

Den här pastellrosa drinken består av Passoa som är en passionsfruktslikör om det nu är någon som inte vet det, en skvätt vodka och rejält med citronläsk (min favvo är Schweppes Lemon Fusion)
11 Spara
Likör 44

Likör 44

Ta upp apelsinen och sila likören om det behövs. Gör 44 hål i apelsinen och peta ner kaffebönorna. Lägg den i en stor glasburk med lock
Sökförslag och sidor