E och K, kanske framför allt E, var på jakt efter söta likörer vilket jag inte är lika förtjust i. Vi provade även en gin tonic blandad på Napue med en liten kvist rosmarin och ett par tranbär
Doppa sockersidan av kexen i apelsinjuice, eventuellt blandat med likören. ispa vitorna till hårt skum och vänd ner det i krämen eventuellt tillsammans med rosmarin
Till fördrink fick vi en "Mora-Nisse" - Likör 43, blåbärssoppa och grädde. Örtbakade färskpotatisar600 g små färskpotatisar eller stora delade2 knippor färsk lök, ca 400 g1/2 dl olivolja1 dl hackade färska örter, t ex basilika, rosmarin, persiljasalt och peppar50 g chilimarinerade vitlöksklyftorGör så här
Doppa sockersidan av kexen i apelsinjuice, eventuellt blandat med likören. Vispa vitorna till hårt skum och vänd ner det i krämen eventuellt tillsammans med rosmarin
Mosa lingonen med en gaffel och blanda i likör eller saft. Rör ner ägget i färsen och blanda ner ströbrödsblandning, lök, vitlök, granskott, enbär och rosmarin
De innehåller båda likören St-Germain, men i övrigt skiljer de sig åt i både färg och smakpalett. I denna cocktail blandar jag vodka, St-Germain och sockerlag på rosmarin med en skvätt slät röd grapefruktsjuice
Mosa lingonen med en gaffel och blanda med likör. Rör ner ägget i färsen och blanda ner ströbrödsblandning, lök, vitlök, enbär och rosmarin, krydda med salt och peppar