Likör rosmarin recept

NORDISK BUFFE

NORDISK BUFFE

Den gör du med att bottna ett champagneglas med två teskedar cassis likör och fyller upp med skumvin
Vår tupp är död

Vår tupp är död

En ljuvlig dessert åt vi också, crepes med päron- och pekannötsfyllning som flamberades med farligt goda päronkonjakslikören Xanté

Destillat Stockholm

E och K, kanske framför allt E, var på jakt efter söta likörer vilket jag inte är lika förtjust i. Vi provade även en gin tonic blandad på Napue med en liten kvist rosmarin och ett par tranbär
Vegetarisk nyårsmeny 2018

Vegetarisk nyårsmeny 2018

knappt ½ krm torkad rosmarin. Tillsätt svartpeppar, timjan, rosmarin och ingefära. knappt ½ krm torkad rosmarin
Julesnaps

Julesnaps

Sila av och lägg i någon tesked socker (lite sötma höjer de flesta snapsar - men det ska inte bli likör
Tiramisu, tryffel & vuxna smaker

Tiramisu, tryffel & vuxna smaker

apelsinzest, likör, rosmarin, konjak, chili, hallon, lakrits…. Droppa över likör och sedan mer kräm. apelsinzest, likör, rosmarin, konjak, chili, hallon, lakrits…

Kryddspecial

RosmarinRosmarin hör hemma i Medelhavsområdet. Rosmarinens medicinska egenskaper beror framför allt på dess höga halt av eterisk olja
Tiramisu med cottage cheese

Tiramisu med cottage cheese

Doppa sockersidan av kexen i apelsinjuice, eventuellt blandat med likören. ispa vitorna till hårt skum och vänd ner det i krämen eventuellt tillsammans med rosmarin
Valborgsfirande!

Valborgsfirande!

Till fördrink fick vi en "Mora-Nisse" - Likör 43, blåbärssoppa och grädde. Örtbakade färskpotatisar600 g små färskpotatisar eller stora delade2 knippor färsk lök, ca 400 g1/2 dl olivolja1 dl hackade färska örter, t ex basilika, rosmarin, persiljasalt och peppar50 g chilimarinerade vitlöksklyftorGör så här
Tiramisu med cottage cheese

Tiramisu med cottage cheese

Doppa sockersidan av kexen i apelsinjuice, eventuellt blandat med likören. Vispa vitorna till hårt skum och vänd ner det i krämen eventuellt tillsammans med rosmarin

Harbiffar med svampsås

Mosa lingonen med en gaffel och blanda i likör eller saft. Rör ner ägget i färsen och blanda ner ströbrödsblandning, lök, vitlök, granskott, enbär och rosmarin

Pardon my french – fredagsdrinken i valet och kvalet

De innehåller båda likören St-Germain, men i övrigt skiljer de sig åt i både färg och smakpalett. I denna cocktail blandar jag vodka, St-Germain och sockerlag på rosmarin med en skvätt slät röd grapefruktsjuice

Lammbiffar med svampsås

Mosa lingonen med en gaffel och blanda med likör. Rör ner ägget i färsen och blanda ner ströbrödsblandning, lök, vitlök, enbär och rosmarin, krydda med salt och peppar