Likör mandelmassa recept

Mandelkringla

Mandelkringla

Arbeta in likören i mandelmassan. Smaka av och tillsätt eventuellt mer likör. Dela den smaksatta mandelmassan i tre delar, forma dem till kulor och rulla därefter ut dem till smala stänger
Semlor

Semlor

mandel likör. Skär av hela blommans lock och lägg in mandelmassa och grädde. För den som tycker att smaken av mandelmassa blir för intensiv, prova att blanda en del mandelmassa med två delar grädde istället
Fruktsallad med mandelgrädde

Fruktsallad med mandelgrädde

Rör ner likören i den kalla lagen. Riv mandelmassan fint. Rör samman grädden med mandelmassa och apelsinjuice
Sarah Bernhardt biskvier i långpanna

Sarah Bernhardt biskvier i långpanna

Koka upp grädden och häll över chokladen rör till en jämn smet, tillsätt likören. Dela upp mandelmassan i småbitar, blanda ner äggen
Kladdkakans dag imorgon - 11 recept

Kladdkakans dag imorgon - 11 recept

Rör i smörchokladblandningen, likören och mjöl. Riv ner mandelmassan, jag använde den grova sidan, och blanda väl
Plommonkaka med mandelgrädde

Plommonkaka med mandelgrädde

Vispa grädden löst och blanda ned de hackade mandlarna och likören. Riv mandelmassa och rör ihop den med smöret

Tjejfest!

  Vispa samman den rivna mandelmassan med äggulorna till en kräm. Sommarbål, 2 l1,5 l Schweppes caribez4 dl äppelvodka1 dl Limoncello (likör)2 lime, klyftadejordgubbarmyntaisBlanda vodka och Limoncello i en karaff. micron100 g mandelmassa, fint riven2 äggulor1 ½ msk kakao2 äggvitor½ dl strösockerBärmousse
Baka läckra små lyxbakelser

Baka läckra små lyxbakelser

Pensla likören över kakorna. Riv mandelmassan på rivjärn eller finfördela den i matberedaren. Färskpressad apelsin eller koncentrerad flädersaft är gott att pensla bakelserna med istället för likör
Vit chokladmoussetårta med passionsfrukt

Vit chokladmoussetårta med passionsfrukt

Rör ner likören och sist grädden. Riv mandelmassan och rör ner ägg och kakao. )8 bitar 300 g mandelmassa2 ägg2 msk kakaoFyllning. 3 dl vispgrädde200 g vit choklad2 äggulor2 msk citruslikör, t ex cointreau eller limoncello (jag hade hemmagjord limoncello, men har man inte det kan man pressa ner lite citronsaft och blanda i lite rivet citronskal istället. 300 g mandelmassa. 2 msk citruslikör, t ex cointreau eller limoncello (jag hade hemmagjord limoncello, men har man inte det kan man pressa ner lite citronsaft och blanda i lite rivet citronskal istället

Semmel-tårta

200 g mandelmassa. 2 msk likör eller konjak (valfritt). 2½ dl mjölk. 25 g jäst för söta degar. ½ dl Milda Culinesse, rumstempererat
Saffranssemlor med cointreaufyllning

Saffranssemlor med cointreaufyllning

Blanda inkråmet med riven mandelmassa, apelsinskal, apelsinsaft och grädde. 1300 g mandelmassa. 12 msk cointreau eller annan citruslikör. 1florsockerBlanda saffran med likör i en kopp. 1Tillsätt saffran med likör, salt, socker och ägg, smöret i klickar och mjöl
Chokladpraliner med apelsin

Chokladpraliner med apelsin

Droppa likör/juice över kakbotten och skär upp i lagom fyrkanter. Blanda mandelmassa och ägg för hand eller i matberedare
Mjuk chokladkaka

Mjuk chokladkaka

Blanda mandelmassan med smör och likör till en smet. Rör sedan ner de torra ingredienserna och likören
Små mandelkakor med Amaretto

Små mandelkakor med Amaretto

Dessa kakor med mandelmassa i smeten smaksatte jag med Amaretto-likör, men det går bra att utesluta likören om man vill det

Mini-semlor

200 g mandelmassa, riven. 2 msk likör eller konjak (valfritt). 2½ dl mjölk. 25 g jäst för söta degar. ½ dl Milda Culinesse, rumstempererat
Sveriges nationaldag!

Sveriges nationaldag!

Riv mandelmassan, tillsätt likören och rör till en lös kräm. Den går ännu fortare om man köper färdig smördeg på rulle, tar ut rundlar och gräddar dem i ugnen några minuter, och sedan lägger på likörkrämen, grädden och jordgubbarna
Biskvitårta med apelsintryffel

Biskvitårta med apelsintryffel

Rör ner smör, apelsinskal och likör. Kör mandelmassan i matberedare tillsammans med äggvitorna till en smet eller riv mandelmassan grovt och blanda med äggvitan
Chokladpåskägg

Chokladpåskägg

Tillsätt likören. Blanda mandelmassa, ljus choklad och rivet apelsinskal. 500 g ODENSE Mandelmassa. Rulla sedan ägg, om ca 30 g styck
Mandelkringla

Mandelkringla

Arbeta in likören i mandelmassan. Smaka av och tillsätt eventuellt mer likör. Dela den smaksatta mandelmassan i tre delar, forma dem till kulor och rulla därefter ut dem till smala stänger