Arbeta in likören i mandelmassan. Smaka av och tillsätt eventuellt mer likör. Dela den smaksatta mandelmassan i tre delar, forma dem till kulor och rulla därefter ut dem till smala stänger
mandel likör. Skär av hela blommans lock och lägg in mandelmassa och grädde. För den som tycker att smaken av mandelmassa blir för intensiv, prova att blanda en del mandelmassa med två delar grädde istället
Vispa samman den rivna mandelmassan med äggulorna till en kräm. Sommarbål, 2 l1,5 l Schweppes caribez4 dl äppelvodka1 dl Limoncello (likör)2 lime, klyftadejordgubbarmyntaisBlanda vodka och Limoncello i en karaff. micron100 g mandelmassa, fint riven2 äggulor1 ½ msk kakao2 äggvitor½ dl strösockerBärmousse
Pensla likören över kakorna. Riv mandelmassan på rivjärn eller finfördela den i matberedaren. Färskpressad apelsin eller koncentrerad flädersaft är gott att pensla bakelserna med istället för likör
Rör ner likören och sist grädden. Riv mandelmassan och rör ner ägg och kakao. )8 bitar 300 g mandelmassa2 ägg2 msk kakaoFyllning. 3 dl vispgrädde200 g vit choklad2 äggulor2 msk citruslikör, t ex cointreau eller limoncello (jag hade hemmagjord limoncello, men har man inte det kan man pressa ner lite citronsaft och blanda i lite rivet citronskal istället. 300 g mandelmassa. 2 msk citruslikör, t ex cointreau eller limoncello (jag hade hemmagjord limoncello, men har man inte det kan man pressa ner lite citronsaft och blanda i lite rivet citronskal istället
Blanda inkråmet med riven mandelmassa, apelsinskal, apelsinsaft och grädde. 1300 g mandelmassa. 12 msk cointreau eller annan citruslikör. 1florsockerBlanda saffran med likör i en kopp. 1Tillsätt saffran med likör, salt, socker och ägg, smöret i klickar och mjöl
Riv mandelmassan, tillsätt likören och rör till en lös kräm. Den går ännu fortare om man köper färdig smördeg på rulle, tar ut rundlar och gräddar dem i ugnen några minuter, och sedan lägger på likörkrämen, grädden och jordgubbarna
Rör ner smör, apelsinskal och likör. Kör mandelmassan i matberedare tillsammans med äggvitorna till en smet eller riv mandelmassan grovt och blanda med äggvitan
Arbeta in likören i mandelmassan. Smaka av och tillsätt eventuellt mer likör. Dela den smaksatta mandelmassan i tre delar, forma dem till kulor och rulla därefter ut dem till smala stänger