Likör mandellikör recept

Kladdkaka med mandellikör

Kladdkaka med mandellikör

Min vanliga enkla kladdkaka som blev lite pimpad med likör florsocker och lite pynt. Blanda i likören. 2-3 msk mandellikör. 2-3 msk mandellikör
Amaretti – italienska mandelkakor

Amaretti – italienska mandelkakor

Blanda ner likör och mandelmjöl. 1 msk likör av mandel- och amarettotyp. Sätt ugnen på 200°C. Vispa ihop äggvita och socker

Italiensk mandelglass

Om ni är mycket känsliga för lite socker så bör ni nog hoppa över denna glass för jag tog i lite likör för att smaksätta glassen, alternativt så väljer ni bort likören och tar lite mer mandelsmör
Banan- och hasselnötskaka

Banan- och hasselnötskaka

Blanda och tillsätt mjölk och likör. 1 msk Amarettolikör. Det här behövs till en rund form, ca 22 cm i diameter
Mjuk chokladkaka

Mjuk chokladkaka

Rör sedan ner de torra ingredienserna och likören. Blanda mandelmassan med smör och likör till en smet
Lingonpaj med mandelmaräng

Lingonpaj med mandelmaräng

Vänd ner mjöl, likör och lingon. 1 msk mandellikör. Mördeg. Lägg mjöl, bakpulver, socker och smör i bitar i skålen till mat-beredaren med kniven monterad
Amarettokakor

Amarettokakor

Blanda i likören. 1 msk Amaretto mandellikör. 1 msk Amaretto mandellikör. En knaprig söt kaka är aldrig fel
Fikon och amarettotoppar

Fikon och amarettotoppar

½ dl mandellikör t. Mixa fikonen, smör, mandelmassa, likör och ströbröd i en matberedare. Skär bort skaften på fikonen och dela dem
Lyxig chokladkolasås

Lyxig chokladkolasås

Blanda eventuellt i likören och låt allt svalna. 1 msk mandellikör. Mät upp smör, grädde, sirap och honung i en kastrull
Mandelskorpor med chokladchips

Mandelskorpor med chokladchips

Vispa i likör och vatten. 3 msk mandellikör. Förvärm ugnen till 175 grader. För att rosta mandlarna sprids de ut på en ugnsplåt
Tiramisu

Tiramisu

Blanda ner konjak eller likör och mascarponeosten. 12 st savoiardikex1,5 dl starkt kaffe2 ägg5 msk strösocker200 gr Mascarpone färskost1-2 msk konjak eller mandellikör (amaretto)kakao att sikta över den färdiga desserten före servering
Panellets

Panellets

Blanda in mandellikören i degen och forma degen till en avlång cylinder som du skär i portionsbitar. Blanda in likören och den rivna kokosen i degen
Körsbärskompott med mandelkräm

Körsbärskompott med mandelkräm

½ msk Disaronno (mandellikör). Vänd ned kvarg, vaniljsocker och likör. ½ msk Disaronno (mandellikör). Mmm, körsbärskompott, gräddig mandelkräm och knaprigt smul
Happy Valentine Linda

Happy Valentine Linda

Jag har endast testat en av dessa förut och det är mandellikören, resten ska bli kul att testa inom kort
Mandeltårta med frukttopp

Mandeltårta med frukttopp

Tillsätt likören och rör om. 1 msk mandellikör. Smörj och bröa en rund form, som rymmer ca 1 1/2 liter, och har löstagbar botten
Choklad- och hasselnötskaka

Choklad- och hasselnötskaka

Sikta ner blandningen i smeten tillsammans med smöret och likör eller konjak. 1 msk mandellikör. Smörj en rund bakform, 23 cm i diameter, ordentligt och strö mandelsplitter i botten och runt kanten
Fikonbollar med kokos

Fikonbollar med kokos

Mixa kokos, fikon och likör till en jämn massa i matberedaren med kni-ven monterad. 2 msk mandellikör. Ta upp och rulla ut till en längd
Mandel- och valnötskaka med päron

Mandel- och valnötskaka med päron

Kör mandelmassa, valnötter, ägg och likör i skålen till matberedaren med kniven monterad till en slät fluffig massa