Om ni är mycket känsliga för lite socker så bör ni nog hoppa över denna glass för jag tog i lite likör för att smaksätta glassen, alternativt så väljer ni bort likören och tar lite mer mandelsmör
Vänd ner mjöl, likör och lingon. 1 msk mandellikör. Mördeg. Lägg mjöl, bakpulver, socker och smör i bitar i skålen till mat-beredaren med kniven monterad
Blanda ner konjak eller likör och mascarponeosten. 12 st savoiardikex1,5 dl starkt kaffe2 ägg5 msk strösocker200 gr Mascarpone färskost1-2 msk konjak eller mandellikör (amaretto)kakao att sikta över den färdiga desserten före servering
½ msk Disaronno (mandellikör). Vänd ned kvarg, vaniljsocker och likör. ½ msk Disaronno (mandellikör). Mmm, körsbärskompott, gräddig mandelkräm och knaprigt smul
Sikta ner blandningen i smeten tillsammans med smöret och likör eller konjak. 1 msk mandellikör. Smörj en rund bakform, 23 cm i diameter, ordentligt och strö mandelsplitter i botten och runt kanten