Glaset till vänster är körsbärslikör och glaset till höger är hallonlikör. Ella och Bosse var ute och skördade och vi bestämde oss för att göra en sats körsbärslikör
Krama ur gelatinbladen och smält dem med likör eller saft i en kastrull på svag värme eller i en skål i mikron, 10 sekunder på full effekt. 2 msk hallonlikör
Skär mango i tärningar om du inte köpt färdig tärnad blanda med hallonen i en skål, fördela likören över och låt stå i kylen några timmar så det marineras (rör om försiktigt då och då)Garnera pannacottan med de marinerade frukterna/bären
Under januari åt vi bland annat Böngryta med friterad jalapeno, Kokt kyckling med currysås och så avsmakade vi naturligtvis den Körsbärs- och hallonlikör som vi satte förra sommaren
vin/likör och vispa igen, om den spricker. 25 stycken 1 dl hallonpuré (150 g färska eller frysta, tinade hallon)2 msk flytande honung½ färsk vaniljstång230 g Manjari 64% (Valrhona)60 g mjukt smör1 msk Marsala, portvin eller hallonlikör (valfritt)1 dl kakao av god kvalitetFinhacka chokladen, smält den så att den blir halvsmält i ett vattenbad och rör om
Mixa hallonen med likör och passera dem genom en sil. 2 msk hallonlikör. 1. Botten. Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassa grovt på ett rivjärn och rör ner äggen en och en
likör, rör ner chokladen och rör tills den smält och massan är slät. 3 tsk hallonlikör. 15 stycken. 1. Temperera först den mörka chokladen, (sök " Temperera choklad" för att se hur du gör)