Sprit, likör eller annan alkohol. Glass är gott men glass med rätt tillbehör är ännu godare Kolla in hur du kan pimpa glassen så den går från god till godast, det är enkelt och ofta har du ingredienserna hemma
Smula sönder, droppa lite fruktsaft eller likör över och låt mjukna en stund innan du varvar med sylt eller bär och färskost smaksatt med vanilj eller något annat
Du kan prova med kakao, någon god likör, mandelflarn, rosvatten, citrusskal etc. Denna gång serverade jag min pavlova med rabarberglass, vispgrädde och färska jordgubbar, gudars så gott
Här säljs skörden av mandel och hösten torkade fikon, blandat med likörer i olika färger och smaker. Låt fikonen rinna av och varva fikonhalvor med glass fördelade i fyra dessertskålar-
Dock är det här ingen whisky utan egentligen en likör som smaksatts med Bourbon (en Amerikansk whisky), äpple och kanel och passar perfekt till julinspirerande efterrätter och kolatillverkning
Lägg slutligen i skalstrimlor, smör och likör (just innan servering). Nobelglassbombens kombo med choklad och lingon fungerade bra, men nästa gång ska jag komplettera med ett lager fin vaniljglass också
Rör ner likören. Ett recept på glass som jag fått av min kollega Lotta Johansson. Om man vill så kan man skära den i skivor istället för att skopa upp glassen
Droppa över likören. Bred marängen över så att den täcker glassen ordentligt. Skär glassen i 4 skivor och lägg dem över frukten. 2 msk apelsinlikör. 5 l vaniljglass