Likör fraiche recept

Nyårs Meny 2016

Nyårs Meny 2016

Blanda ner likör och mandelmjöl. Blanda ägg, räkor, crème fraiche, pepparrot, gräslök, salt och peppar
Nyårsmeny-3 förslag

Nyårsmeny-3 förslag

Rör i smörchokladblandningen, likören och mjöl. Blanda i en skål med dill, ishavsrom, majonnäs och crème fraiche
NORDISK BUFFE

NORDISK BUFFE

Den gör du med att bottna ett champagneglas med två teskedar cassis likör och fyller upp med skumvin
Julgodis och dansant ängel.

Julgodis och dansant ängel.

Som sig bör så ändrade jag på receptet en smula och skvätte i lite lingonlikör vilket visade sig vara ett väldigt smart drag om jag får säga det själv
JULDESSERT

JULDESSERT

Smaka av med likör, socker samt vanilj. Vispa osten med creme fraiche. 1 burk creme fraiche. 1 burk creme fraiche
Efterrätter till nyårs

Efterrätter till nyårs

Rör i smörchokladblandningen, likören och mjöl. Rör i creme fraiche och häll blandningen i formen. I med likören
CHEESECAKE MED RABARBER

CHEESECAKE MED RABARBER

Förutom cheesecaken förberedde jag också min likör. 1 dl smetana eller fet creme fraiche. 1 dl smetana eller fet creme fraiche
Äpplen perfekt till mycket!

Äpplen perfekt till mycket!

Den här bilden är inte tagen idag, det blev ingen likör till kaffet idag… hihi. Vispa under tiden ihop crème fraiche, socker och ägg
Syrlig nektarinpaj

Syrlig nektarinpaj

Serveras med fördel med créme fraîche som man blandar med lite florsocker efter behag eller någon passande likör
Tiramisupaj

Tiramisupaj

Blanda samman mascarponeost, florsocker, kaffe och likör efter smak. Rör ihop philadelphia med creme fraiche och florsocker
Ytterligare en chokladtårta

Ytterligare en chokladtårta

 Ställ kakan kallt ett par timmar innan du serverar den med en liiten klick creme fraiche samt ett glatt leende på läpparna
ChErRy P.I.E

ChErRy P.I.E

Kiras körsbärspaj 100 g sötmandel, mald 2 dl (spelt) mjöl 1 äggula 150 g smör 4 msk socker 1 msk kallt vatten kokosflingorMal mandeln eller kör den i matberedare Blanda mandel och vetemjöl Finfördela fettet i blandningen och tillsätt äggula och vattenArbeta snabbt samman allt till en deg och låt vila i kyl en stund (10 min)Klä en pajform (använde smör och kokosflingor), ca 26 cm i diameter och gärna med löstagbar kant, med degenNagga botten och låt formen stå i kyl ca 30 minuterSätt ugnen på 200°Förgrädda pajskalet (som jag glömde göra) i ca 6-10 minHäll på fyllningen (se fortsättning nedan) Fyllning 1 liter körsbär (spara ca 1 dl för dekoration) (2 msk av Kiras jordgubbslikör) 3/4 dl rårörsocker 1 st vaniljstång 2 dl creme fraiche 2 ägg Tvätta och kärna ur körsbärenKoka körsbären en stund (10 min) tillsammans med (likör), socker och vaniljstång (halvera och skrapa ur fröna)Låt svalna en stundBlanda ihop creme fraiche och ägg, tillsätt eventuellt lite vaniljsockerHäll ut "körsbärsylten" på pajbottnetHäll på creme fraiche blandningenHalvera de körsbären du sparat och dekorera pajenGrädda i ugnen ca 15 min tills pajen fått tills smeten stelnat och blivit gylleneServera med vispad creme fraiche, smaksatt med citronskal och vaniljsocker. 2 msk av Kiras jordgubbslikör. 2 dl creme fraiche
GOTT NYTT 2010!

GOTT NYTT 2010!

Värm likör, t ex cointreau i en kastrull. Tillsätt kycklingfond, mjölk,grädde och crème fraiche. 300 g jordärtskockor2 shalottenlökarSmör2 dl torrt, vitt vin2 dl kycklingfond (koncentrat + vatten)2 dl grädde2 dl mjälk1 dl crème fraiche1 dl mousserande vitt vinSkala och hacka skockorna, skala och skiva löken. 1 dl crème fraiche

Bjud på fest med buffet

Koka starkt kaffe, sockra och smaksätt ev med likör, tex Amaretto. Mixa 2 hg matjessill med 9 dl creme fraiche till en jämn smet. 9 dl creme fraiche