Saft, likör och körsbär i frysen att ta fram till paj när vintern kommer blev resultatet. I vår trädgård finns ett körsbärsträd som när bären är mogna lämpligt brukar länsas av fåglar
Vill du testa mer recept med Aronia kan du ju prova att göra snaps eller likör. Vill du ha mindre andel hela bär så kan du mosa dem med tex en potatisstöt eller mixa lite hastigt med en stavmixer (ta upp kanel och vaniljstång först) i slutet av koktiden
Rör i smörchokladblandningen, likören och mjöl. Smaka av med salt, peppar och citronsaft. Stansa ut runda skivor ur brödet med hjälp av ett lagom stort glas
Rör i smörchokladblandningen, likören och mjöl. Tvätta citronerna och riv av det gula skalet ner i smeten ( inte det vita – för det smakar beskt ) Pressa ner saften ur de två citronerna och rör runt med en träslev
Lägg slutligen i skalstrimlor, smör och likör (just innan servering). När man satte kniven i den getostiga pajen var innanmätet alldeles rött av rödbeta