Leverstuvning recept

Leverstuvning

Leverstuvning

500 g lever. 11 purjolök. 13 dl grädde. 11 burk champinjoner. 1Timjan. 1Vitpeppar. 1Salt. 1Lite soja. 1500 g lever 1 purjolök 3 dl grädde 1 burk champinjoner Timjan Vitpeppar Salt Lite sojaSkär levern i bitar, bryn dem runt om, lägg över i en gryta
Leversauté à-la garlic i lergryta

Leversauté à-la garlic i lergryta

Lägg lergrytan i blöt minst 15 minuter. Skär lever i sockerbitstora tärningar. Blanda vetemjöl och vitlökspeppar i en plastpåse
Kycklinglever med Curry och Äpple

Kycklinglever med Curry och Äpple

Leverstuvning med Curry och Äpple 250 gr Kycklinglever ½ Morot ½ Äpple ½ Gul Lök Curry efter smak Havssalt och nymald Vitpeppar Några droppar Worcestersauce 2 dl Grädde 2 msk Smör Skölj levern och låt den rinna av

En ganska vanlig onsdag

Det fick bli rester av leverstuvning och till det potatis, lingon, rårivna morötter och gurka. Vad har jag gjort idag

I'm back!

Däremot så blev leverstuvningen en lite nyvariant. I'm back. 28 september 2016, 21. 23. Hmmmmm. funderar lite på om det är värt det, men beslutar att det är värt
Leverstuvning

Leverstuvning

Enkelt och gott, men tyvärr lite bortglömt och behäftat med ett oförtjänt dåligt rykte. Just det här receptet kommer från ICAs rutiga kokbok
Lyxigaste leverstuvningen 4 port

Lyxigaste leverstuvningen 4 port

2 kycklingfiléer, skurna i bitar400 g fryst kycklinglever, skuren i bitar1 hackad gul lök2 dl sherry100 g socker ärter, eller gröna bönor, eller grön sparris150 g ostronskivling (går att byta ut mot champinjoner), skuren i strimlor1/2 dl äkta kinesisk soja (den äkta kinesiska sojan är glutenfri, trots att vetemjöl står i ingredienserna)2 grönsaksbuljongtärningar1 riven vitlöksklyfta1 msk färsk, riven ingefära (jag använder enbart saften jag kan krama ur, så slipper man "trådar" i maten)1 msk rårörsocker1 dl Oatly imatLägg kycklingfilébitarna och bitarna av kycklinglevern i 1 dl sherry i en skål
Leverstuvning

Leverstuvning

500 g lever, kalv eller nöt. 11 gul lök. 11 msk margarin eller smör
Falukorvs- & potatissoppa med dill

Falukorvs- & potatissoppa med dill

Den andra är leverstuvning då jag lyckades få levern hårdstekt i småbitar och till det ris som jag inte tyckte om och därför dränkte i soja

Leverstuvning

Skär levern i bitar, bryn dem runt om, lägg över i en gryta. Bryn champinjoner och purjo rör ner det tillsammans med levern

Leverstuvning

Skölj och torka levern. Skär den i tärningar. Skala och hacka löken. Bryn den på svag värme i lite av matfettet i en stekpanna

Leverstuvning med morötter.

Levern spolas med kallt vatten, torkas och skäres i tärningar. Även morötterna ansas och skäres i tärningar

Leverstuvning

Putsa levern och skär den i tärningar. Bryn levertärningarna i matfettet i en stekgryta. Skala och grovhacka löken

Leverstuvning

Skär levern i bitar stek den med purjo och svampen. Tillsätt kryddor och grädde låt puttra i 15 min gör en redning och slå över tills den blir ganska tjock

Leverstuvning

Befria levern från hinnor och större blodkärl. Lägg levern i blöt i vatten, mjölk eller en blandning av båda i några timmar

Kalvlever till fredagsmiddag

Gräddig leverstuvning. Kalvlever Anglais. Det är en rätt som placerar sig på min topp-matlista. Jag (som var riktigt besvärlig med mat till jag blev 25) har alltid gillat lever