Levergryta recept

Levergryta

Levergryta

Kalvlevergryta är något jag längtar efter. Svårt att få tag på just kalvlever eller ungnötslever i Singapore, så självklart måste jag äta detta i Sverige
Levergryta med purjolök och bacon

Levergryta med purjolök och bacon

Skär levern i centimetertjocka strimlor. Skölj purjolöken och strimla den. Bryn levern i lite smör i en stekpanna
Mustig levergryta i lergryta - allt i ett

Mustig levergryta i lergryta - allt i ett

Lägg lergrytan i blöt minst 15 minuter. Blanda mjöl, pepparmix och curry i en plastpåse. Skär levern i ca 3 centimeters kuber och lägg i mjölblandningen
Levergryta med kapris och syltlök

Levergryta med kapris och syltlök

Jaha, då var det mitt bidrag till Glimten i grytans face-your-fears-vecka. Jag har faktiskt inte så många saker som jag inte äter eller inte tycker om
Burgundisk levergryta

Burgundisk levergryta

Hacka löken och bryn den så den får fin färg och lägg över i en gryta, stek de delade champinjonerna så de får färg och lägg över i grytan, häll sedan på vin,vatten,tomatpuré,pressad vitlök, citronskalen, sojan och kalvfond tillsammans med kryddorna och låt puttra i ca 30 minuter
Levergryta

Levergryta

Man kan använda älg lever från ungt djur, men lägg då den i mjölk över natten. Det tar bort viltsmaken
Levergryta med äpple & chili

Levergryta med äpple & chili

Det här med inälvsmat får man tycka precis vad man vill om. Man behöver verkligen inte gilla smak, konsistens eller tanken att äta inälvor
Egyptisk levergryta

Egyptisk levergryta

Levergryta som man ibland fick när man var liten - hemma eller i skolan - har sambon lagt in förbud emot
Rysk levergryta

Rysk levergryta

Skölj levern och få bort alla hinnor. Skär levern i bitar 1x5cm långa och lägg åt sidan. Skala, hacka och fräs löken tills den får en gyllenbrun färg
Levergryta

Levergryta

Servera levergrytan med valfritt tillbehör som kokt eller pressad potatis, grönsallad och kokt broccoli
Levergryta

Levergryta

Ingredienser 500 gram lever , av nöt 1 paket bacon , i bitar 1 st gul lök(ar) , fint hackad 3 dl matlagningsgrädde , eller visp- 0,5 st köttbuljong , tärning 3 st morötter , skivade 1 odefinierad syltlök , efter smak 1 odefinierad champinjoner , efter smak 1 odefinierad salt 1 odefinierad vitpeppar 1 odefinierad vatten 1 odefinierad vetemjöl 1 odefinierad soja Köp receptet
Timjankryddad levergryta

Timjankryddad levergryta

TIMJANKRYDDAD LEVERGRYTA. Oftast blir det väl att man steker levern i skivor, och visst är det gott. Om man vill pröva något annat sätt är en gryträtt ingen dum idé
Levergryta

Levergryta

Levergryta. 400 g fryst kycklinglever. 2 hackade gula lökar. 8 stora färska champinjoner delade i 4 delar. smör
Het levergryta med citron, chili och tomat

Het levergryta med citron, chili och tomat

Detta är ingen traditionell levergryta, i alla fall inte i min familjs tradition. Kanske är det därför käre maken inte tyckte den var så speciell (levergrytan alltså, inte min familj)
Levergryta 1

Levergryta 1

Skär levern i bitar. Skala och skiva lök och morötte och strimla vitkålen. Skär paprikan i bitar. Bryn levern i en fettsnål panna