½ kg kycklinglever. ½ kg kycklinglever. Skolbespisningens leverbiff på 70-talet var ingen höjdare. Som något man kan göra av lever föll det därför i glömska, så synd
450 g kycklinglever400 g fläskfärs200 g champinjoner3 msk krossade linfrön2 ägg1 ½ dl creme fraiche1 tsk salt1 krm vitpeppar1 msk persiljaSmör till stekningSå här gör Du. 450 g kycklinglever
Kycklingleverbiffar med chili och miso. Nuförtiden är omsorgsfullt stekt kycklinglever väldans gott. Det tycker nu inte barnen, så jag trollar med skolans variant ibland, mald kycklinglever blandad med nötfärs
200 g lamm- eller kycklinglever. Mixa lever, äpple, potatis, ansjovis och purjolök till en jämn smet. Tillsätt ägg, grädde, lök, salvia, salt och peppar, blanda väl
2 ½ hg kycklinglever. Putsa levern fri från hinnor och fett, skär den i små bitar, mal den tillsammans med blandfärsen två gånger i köttkvarn eller till en slät smet i matberedare
450 g kycklinglever. Mixa lever, linfrö och äggen i en matberedare. Blanda färsen med grädden, krydda. Rör försiktikt ihop leverblandningen med färsblandningen