Hetta upp smör och lite majsolja i en (eller flera) stekpannor och stek skivorna på ganska stark värme, så att de får fin stekyta men fortfarande är en aning rosa inuti
LEVER MED GRÄDDFIL. Kommer man någon gång över riktigt fin ungnötslever kan man försöka sig på den här rätten, som får en utsökt smakbrytning av äpple och senap i gräddfilssås
Smörj och bröa en kakform, gärna en hålform. Smält smöret och blanda ner mjölken, tillssätt stött saffran och låt koka upp en kort stund innan detta blandas ner i äggsmeten
Man lär så länge man lever. De bästa våfflorna någonsin är dessa med brynt smör och mineralvatten. Fluffiga och den där lätta smaken av hasselnöt från den brynta smöret
PEPPARBIFF PÅ LEVER. Varför inte steka lever som pepparbiff. leverskivorna i vitpeppar innan de. Putsa levern och låt den ev ligga i blöt i vatten någon timme
Tills dess lever jag på gåvor. Dela kycklingen i bitar, salt och peppra och bryn i olja och smör. Smörfräs kantarellerna och rör ner hälften av dem och grovt hackad persilja i grytan
Bryn nu smöret i pannan och stek levertärningarna så mycket som du vill (jag gillar torr lever). Fräs löken i en stekpanna med lite av smöret tills den är gyllenfärgad
Ja, kanske krämig levergryta förstås. Det är inget fel på smörgåskvällsmat, det är jag uppväxt på. Där spelar det ingen roll hur krämig den än är, lever är inte gott
Det är en så vacker bild på djur som lever ett gott liv, långt från djurfabrikerna. Som tillbehör stekte jag tjocka skivor av blomkål i smör och gjorde ett lite annorlunda vitlökssmör
Det här brödet lever verkligen upp till sitt namn. Jag tycker också väldigt mycket om sådant här bröd och äter det helst nybakat med lite smör, ost och paprika