Lever ansjovis recept

Dittan och dattan och lever

Dittan och dattan och lever

Blanda ihop malda levern, köttfärsen, lök och ansjovis. Mosa ansjovisfilèrna (utan spad). Som avslutning ska ni få ett mycket gott recept på leverbiffar a la LCHF
Klassisk slottsstek

Klassisk slottsstek

Köp din medicin här, leverns hem till dörren. Tillsätt ansjovis och kryddor och häll på vatten, ättika och sirap, så att det knappt täcker steken
Leverpastej på riktigt

Leverpastej på riktigt

Mal levern, späcket och ansjovisen i en köttkvarn. Ta bort den blåvita hinnan på levern. Skär ner levern och späcket i små bitar
Leverpastej, ugnsbakad

Leverpastej, ugnsbakad

Mal lever, lök,ansjovis äpplet och fläskfärsen tillsammans två gånger. Jag är ingen som tycker om lever, men leverpastej tycker jag om
God ugnsbakad leverpastej

God ugnsbakad leverpastej

Ugnsbakad leverpastej. Mixa lök i matberedare, tillsätt lever och mixa slätt. 400 g ungnötslever skuret i bitar. 12 ansjovisfiléer (använde Grebbestads ansjovis original). 1 msk ansjovisspad. 400 g ungnötslever. 12 ansjovisfiléer (använde Grebbestads ansjovis original)
Leverpastejen

Leverpastejen

Jag har för första gången i mitt liv lagat leverpastej. Var har jag fått föreställningen om att det här med att fixa leverpastej är svårt
Snabb leverpastej med cornichoner och grovt bröd

Snabb leverpastej med cornichoner och grovt bröd

Putsa levern och skär den sedan i bitar. Stek levern i smör i 4 minuter och tillsätt löken efter 2 minuter. Mixa lever, lök, ansjovis, kryddor och eventuellt portvin i en matberedare ca 1 minut. 500 g färsk eller fryst kycklinglever. 5 ansjovisfiléer
Ugnsbakad leverpastej & inlagd västeråsgurka

Ugnsbakad leverpastej & inlagd västeråsgurka

Mal späck, lever, färs, äpplen och ansjovis två gånger. Om ni har tid och vill fylla på julbordet med mer hemmagjorda saker i år så tycker jag ni skall testa att göra leverpastej
Kycklinglevermousse med italienska smaker

Kycklinglevermousse med italienska smaker

Jag ville smaksätta min mousse med typiska italienska smaker som salvia och ansjovis (vilket också tar bort en del av leversmaken samt ger en djupare smak), och lade dessutom till vitt vin och rödlök
Grovmalen leverpastej

Grovmalen leverpastej

Mal lever, fläsk, späck, ansjovis, lök och potatis grovt, eller finmal om Ni hellre vill det. 500 g grislever. 2 ansjovisfiléer

Lucka 19 – Julpaté av kycklinglever

Mixa resten till en fin smet, tillsammans med ägg, ansjovis, kryddor och konjak. Kycklingleverpaté. Bryn kycklinglevern snabbt på båda sidor, krydda med salt och peppar
Leverpastej

Leverpastej

vi har ju faktiskt lovat er en rapport om hur det gick med Håkans tillverkning av leverpastej och även det löftet ska vi nu infria
Julleverpastej

Julleverpastej

Mal lever, späck, färs, äpplen, lök och ansjovis två gånger - eller kör alltsammans i matberedaren. Servera den gärna ljummen - som danskarna "lun leverpostej"

Leverpastej och tack!

Rör i kryddor, socker, ägg och lite ansjovisspad i mjölkblandningen och blanda väl. Vi fortsätter på den redan inslagna vägen när vi ger oss på dagens recept och tipsar er om hur enkelt det är att göra egen leverpastej
Baconpastej…

Baconpastej…

Kycklinglevern skulle hackas den också så det var bara att sätt igång. Salt, peppar, ansjovisspad och finhackad ansjovis tillsattes och blandade återigen allt väl
Crostini med kycklinglevermousse

Crostini med kycklinglevermousse

Hacka lök, vitlök och ansjovis. Skär levern i mindre bitar. Blanda ner ansjovis, tomatpuré, konjak, enbärskrosset, peppar och rosmarin