4 skivor levainbröd (alt annat valfritt bröd). 14 skivor levainbröd (alt annat valfritt bröd) 4 oxfilémedaljonger, à 100 g 250 g cocktailtomater 1 förp sparris olivolja salt svartpeppar smör
Man kan baka ett otal varianter av bröd med surdeg som bas. Ett som jag fastnat för är levain. Det är så smidigt att ha, bara att skära upp skivor och äta till maten, t ex passar det alldeles utomordentligt utmärkt till en het chiligryta
Serverad ovanpå en skiva ljust levainbröd är dessa heta räkor verkligen något extra. Det här är en bra del av en lunch, som jag gärna serverar med en kall öl eller varför inte ett glas rosé
Om du har Levainbröd, dela skivorna i två. Löjromstoast (4 port)100 g Kalixlöjrom1,5 dl crème fraiche1/2 rödlök4 skivor formfranska (alt 2 skivor Levainbröd)smörSkär bort kanterna på formfranskan. 4 skivor formfranska (alt 2 skivor Levainbröd)smör
Ös kräftorna med buljongen och servera med ett gott levainbröd och kanske en aioli. Det är få saker, när det är som mörkast, som gör mig så glad som att finna ”gamla” bra foton på somrig mat