Levainbröd recept

Levainbröd på surdeg

Levainbröd på surdeg

Levainbröd. Rågsurdegsgrund. Dag 1. 1 dl ljummet vattten. 1/2 d rågmjöl. Blanda i en glasburk som rymmer minst en liter
Levainbröd på Rågsurdegsgrund

Levainbröd på Rågsurdegsgrund

Det här är ett fantastiskt Levainbröd på rågsurdegsgrund som är riktigt lätt att baka, det tar dock lite tid
Levainbröd

Levainbröd

Min variant på Levainbröd. För ungefär en och en halv vecka sedan startade jag en rågsurdeg och en levain (vildjäst)
Levainbröd

Levainbröd

Blanda allt till surdegen i en rymlig bunke, täck med plastfolie och låt stå varmt över natten. Efter natten, ställ in i kyl
Levainbröd gjort på vildjäst

Levainbröd gjort på vildjäst

Det blir ett glutenfritt levainbröd med en knaprig yta och mjuk insida. Glutenfritt levainbröd gjort på vildjäst

Levainbröd med marmelad

Börjar lördagen med levainbröd med philadelifaost med  hallon & citron marmelad från Gateau.  Härliga helg
Levainbröd

Levainbröd

Man kan baka ett otal varianter av bröd med surdeg som bas. Ett som jag fastnat för är levain. Det är så smidigt att ha, bara att skära upp skivor och äta till maten, t ex passar det alldeles utomordentligt utmärkt till en het chiligryta
Ljust levainbröd

Ljust levainbröd

Levain betyder egentligen bara surdegsbröd. Här har jag bakat ett ljust bröd med knaprig skorpa. Ingredienser till 2 bröd
Levainbröd

Levainbröd

Jag har ju gått bananas på surdegsbröd sedan min svåger var snäll och gjorde en surdeg till mig i somras
Heta räkor med levainbröd sol och en kall öl

Heta räkor med levainbröd sol och en kall öl

Serverad ovanpå en skiva ljust levainbröd är dessa heta räkor verkligen något extra. Det här är en bra del av en lunch, som jag gärna serverar med en kall öl eller varför inte ett glas rosé
Segt, håligt och väldigt gott

Segt, håligt och väldigt gott

Bagarna på Bakery and Spice på Torsgatan bakar sina levainbröd ungefär på det här viset, det jäser bara en gång
Förrättsfavorit

Förrättsfavorit

Om du har Levainbröd, dela skivorna i två. Löjromstoast (4 port)100 g Kalixlöjrom1,5 dl crème fraiche1/2 rödlök4 skivor formfranska (alt 2 skivor Levainbröd)smörSkär bort kanterna på formfranskan. 4 skivor formfranska (alt 2 skivor Levainbröd)smör
Heta havskräftor på stekhällen – sommarnostalgi

Heta havskräftor på stekhällen – sommarnostalgi

Ös kräftorna med buljongen och servera med ett gott levainbröd och kanske en aioli. Det är få saker, när det är som mörkast, som gör mig så glad som att finna ”gamla” bra foton på somrig mat